Φοιτητές ΔΕΑΠΤ Αγρινίου: «Μεταφορά στην Πάτρα, όχι σε ενσωμάτωσή μας στη Γεωτεχνική Σχολή»

Φοιτητές ΔΕΑΠΤ Αγρινίου: «Μεταφορά στην Πάτρα, όχι σε ενσωμάτωσή μας στη Γεωτεχνική Σχολή»

Μετά το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) υπό κατάληψη τελεί όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση φοιτητών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Οι φοιτητές είναι αντίθετοι στο σχεδιασμό ενσωμάτωσης του τμήματος στην υπό ίδρυση Γεωτεχνική Σχολή και ζητούν την συγχώνευση με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας και την εκεί μεταφορά τους.


Η ανακοίνωση:

Την τελευταία χρονική περίοδο ,ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα το Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών , είναι σκούρος! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας, καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το ‘’λουκέτο’’ που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα.

Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματος μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών. Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονική συνύπαρξη τους. 

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για την κατοχύρωση των παραπάνω ήταν ο σύλλογος να προβεί σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ επ’ αόριστον με μοναδικά αιτήματα:

• Τη συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και εξασφαλίζοντας τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μας δικαιώματα!

• Όλοι οι καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ…..ΤΕΛΟΥΣ!!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr