Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής του Παν. Πατρών για τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Η Οργανωτική Επιτροπή Πολυτεχνικών Σχολών για τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Σήμερα, 19/12 στις 11, ήταν προγραμματισμένη η συνέλευση της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής με την συμμετοχή του Κοσμήτορα, των Καθηγητών από τα 6 τμήματα της Πολυτεχνικής, ενώ στην συνέλευση είχαν προσκληθεί και οι φοιτητές. Το θέμα προς συζήτηση, ήταν οι σχεδιαζόμενες Συγχωνεύσεις με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το προηγούμενο διάστημα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Μηχανικών Η/Υ, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, των Πολιτικών Μηχανικών και η Γενική Συνέλευση των Χημικών Μηχανικών είχαν πάρει απόφαση για σύσκεψη των φοιτητών τής Πολυτεχνικής, οι οποία πραγματοποιήθηκε στις 4/12 με την συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, καθηγητών και του Κοσμήτορα. 

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Ως κύρια δράση ήταν η συμμετοχή στην σημερινή συνέλευση και η σύσταση οργανωτικής επιτροπής από τους φοιτητές ώστε να αντιπροσωπευθεί κάθε Φοιτητικός Σύλλογος στην συνέλευση.

Στην Συνέλευση, σήμερα, η στάση του Κοσμήτορα, ο οποίος, αρχικά, είχε προσκαλέσει τους φοιτητές ήταν να μην τους δεχθεί να παρακολουθήσουν. Όταν τελικά ζητήθηκε χρόνος 2 λεπτών για κάθε σύλλογο, τότε σταμάτησε την διαδικασία πριν προλάβουν να τοποθετηθούν όλοι οι σύλλογοι.

Ως φοιτητές της Πολυτεχνικής ζητάμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, 5ετές και πανεπιστημιακού επιπέδου. 
  • Κρατική χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει εκσυγχρονισμό εργαστηρίων, πρόσληψη καθηγητών και συνολική αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών μας.
  • Το πτυχίο να συγκεντρώνει όλη την απαραίτητη γνώση για την εξάσκηση του επαγγέλματος μας και να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά πάνω στο αντικείμενό μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
  • Πρόσβαση όλων των φοιτητών της σχολής στα εργαστήρια. Ο υψηλού επιπέδου εξοπλισμός να είναι προσβάσιμος από όλους τους φοιτητές.

Οργανωτική Επιτροπή Πολυτεχνικών Σχολών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών