Ανακαλύψτε την Πράσινη Ενέργεια - Πρακτικό σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «GReen procurement And Smart city suPport in the energy sector - GRASP» του προγράμματος MED PROGRAMME, EUROPEAN TERRITORIAL COOPERATION 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) (κατά 75%) και Εθνικούς Πόρους (κατά 25%), προσκαλεί εσάς και τους συνεργάτες σας, στο πρακτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "GRASP" με θέμα: "Τεχνολογίες και εφαρμογές ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με επί τόπου χρήση ενεργειακών εργαλείων".

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει για τους τρόπους αύξησης της αποτελεσματικότητας των πράσινων προμηθειών στην ενέργεια. Συγκεκριμένα, θα ενημερώσει για τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές ενεργειακής απόδοσης, καθώς και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τις νέες Οδηγίες της Ε.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν, θα εκπροσωπούν τους Δημόσιους Φορείς (Τμήματα Προμηθειών, Περιβάλλοντος, Τεχνική Υπηρεσία) καθώς και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν συναφές αντικείμενο δραστηριοτήτων με το σεμινάριο.

Τόπος/χρόνος διεξαγωγής: Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


10 Οκτωβρίου 2014 - 8.30π.μ έως 17.30μ.μ

Ο βασικός σκοπός του έργου είναι να ενισχύσει την δυναμική «έξυπνων» πόλεων της Μεσογείου, για την οργάνωση και ανάπτυξη «έξυπνων» και «πράσινων» διαδικασιών ηλεκτρονικών προμηθειών, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Η ανάπτυξη ενός προηγμένου, διακρατικού, «πράσινου» συστήματος προμηθειών θα ενδυναμώσει την συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μεσογείου, ώστε να υιοθετήσουν καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν πιο αποδοτικά στις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020. Μακροπρόθεσμα, η μεταβολή στις πολιτικές που διέπουν τις προμήθειες και τα ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης της ενέργειας, θα έχει θετικό αντίκτυπο στις κοινωνικές ανάγκες και στην δημιουργία ενός πιο «πράσινου» και βιώσιμου περιβάλλοντος.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 13 οργανισμοί από 8 ευρωπαϊκές χώρες:  11 εταίροι από χώρες της Μεσογείου - Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Μάλτα - και 2 εταίροι από χώρες των Βαλκανίων - Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Το βασικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

1. Την ενίσχυση των διαδικασιών για πράσινες προμήθειες στην ευρύτερη περιοχή του MED, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας (π.χ. ανανεώσιμες πηγές, «πράσινα» υλικά), χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό (online) σύστημα διαχείρισης της προσφοράς.

2. Την υποστήριξη ενεργειών που αποσκοπούν στην ανάδειξη πράσινων ενεργειακών λύσεων, οι οποίες ενισχύουν την ικανότητα των τοπικών / περιφερειακών αρχών στον καθορισμό και τη χρήση απαιτήσεων/κριτηρίων πράσινης ποιότητας.

3. Την ανταλλαγή εμπειριών/τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των αρχών του έργου, και την υποστήριξη δράσεων διάδοσης αυτών και πληροφόρησης των ενδιαφερόμενων μερών (δημόσιοι φορείς, ΜμΕ κ.ά.)

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής του έργου: Γεώργιος Ι. Στεφανίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιου Πατρών

Διδάσκοντες του σεμιναρίου:

Αθανάσιος Α. Αργυρίου, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής Πανεπιστήμιου Πατρών

Γεώργιος Σταυρακάκης, Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ, Επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)

Παναγιώτης Ζέρβας, Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Χριστίνα Παπαγεωργίου, Τηλ: 6944608272

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: http://www.grasp-med.eu

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr