Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ

Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία για το διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car, που θα διεξαχθεί στο Pittsburg των ΗΠΑ την περίοδο 26-29 Οκτωβρίου 2018, βρίσκονται 50 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Φέτος, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 6 φοιτητές του Γ’ έτους του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλη Καζάκο, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, Νάσο Μπαλαχτσή, Γιώργο Μπαμπούνη, Ανδρέα Τζιώλα και Μάρα Χαβάνη.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Ο διαγωνισμός Chem-E-Car, διεξάγεται στο πλαίσιο του Annual AIChE Student Conference 2018 και καλεί φοιτητές Χημικής Μηχανικής να διαγωνιστούν στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα φέρει φορτίο συγκεκριμένου βάρους σε συγκεκριμένη απόσταση.

Μέσω της διαδικασίας αυτής δίνεται η δυνατότητα σε μελλοντικούς χημικούς μηχανικούς να εφαρμόσουν αρχές Χημικής Μηχανικής με δημιουργικό τρόπο σε ομαδικό περιβάλλον - όπως ακριβώς θα κάνουν και στον «πραγματικό κόσμο». Προς αυτή την κατεύθυνση, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατασκεύασαν το Chem-E-Car, το οποίο ονόμασαν «Zeus», αποδίδοντας στο ακέραιο την αστραπή του Δία με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές του Παν. Πατρών για θέματα φοιτητικής μέριμνας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr