Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας FEBS (2018) στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας FEBS (2018) στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το υψηλού επιπέδου Διεθνές Συνέδριο «FEBS 2018: Extracellular Matrix: Cell Regulation, Epigenetics and Modeling», πραγματοποιείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών έως τις 2 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας, το οποίο έχει την έγκριση και υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Βιοχημικών Εταιρειών (FEBS) και αποτελεί σημαντικό επιστημονικό σταθμό στο ταχέως αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο του εξωκυτταρικού δικτύου, με σημαντικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς των Βιοεπιστημών.


H FEBS (Federation of Biochemical Societies), για ακόμα μια φορά, εμπιστεύτηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών να διοργανώσει το εν λόγω Συνέδριο, γεγονός που συνιστά, βέβαια, μεγάλη τιμή, αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε το Πανεπιστήμιο να ενδυναμώσει τη θέση του στο διεθνή χάρτη των Βιοεπιστημών.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό να φέρουν σε επαφή ερευνητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς των Βιοεπιστημών και να ενθαρρύνουν τους νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την επιστημονική τους πορεία και να κατανοήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης και προόδου σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, να προτείνουν νέες προσεγγίσεις διάγνωσης της νόσου και να σχεδιάσουν μελλοντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις με τη χρήση μοριακών μοντέλων. Πρόεδρος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Βιοχημείας Νίκος Καραμάνος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr