Κίνδυνος να καθυστερήσει η έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

Κίνδυνος να καθυστερήσει η έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων σε Τμήμα του Παν. Πατρών

Λόγω έλλειψης καθηγητών στο τμήμα αρχιτεκτονικής της πατρας, υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα κορμού η να καθυστερήσουν πολυ μεσα στο εξάμηνο αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, το τμήμα των καθηγητών- με την συγκατάθεση βέβαια των πρυτανικών αρχών- μας καλεί να προσαρμοστούμε σε μια «νέα» πραγματικότητα: «Δεν έχουμε χρήματα; Δεν θα πάρουμε συμβασιούχους καθηγητές».  


Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αυτή μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί. Αντίθετα, έρχεται να ολοκληρώσει την εκρηκτική κατάσταση της σχολής. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Ο φοιτητικός σύλλογος κινητοποιήθηκε απ’ την πρώτη στιγμή στην πρύτανι του πανεπιστημίου για να διεκδικήσει τον επαρκή αριθμό διδακτικού προσωπικού. Η απάντηση της; «Κάντε κι εσείς κράτη. Δεν μπορείτε να ζητάτε συνεχώς παράλογα πράγματα».

Η δική μας απάντηση θα είναι ο αγώνας μας με επίκεντρο της σπουδές που μας αξίζουν! Γιατί για μας λογικό είναι το να καλύπτονται οι ανάγκες μας στη μόρφωση υψηλού επιπέδου! Λογικό είναι το να έχουμε δωρεάν σπουδές, επαρκές διδακτικό προσωπικό που να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του συνόλου των φοιτητών! 

Το επόμενο διάστημα θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των σπουδών μας. Όλοι οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής θα οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τις σπουδές που έχουμε ανάγκη και μας αξίζουν, κόντρα σε όποιον βάζει εμπόδια σ’ αυτό.

Έχουμε πείρα από τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο σύλλογος πέρσι: Βάλαμε εμπόδιο στην πρόταση ιδιωτικοποίησης των σπουδών μας, καταφέραμε την επαναφορά της διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές. Παίρνουμε δύναμη από αυτή και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το πανεπιστήμιο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες. 

Διεκδικούμε:

  • Την επαρκή χρηματοδότηση του τμήματος μας. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Την άμεση πρόσληψη και μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθηγητών, για να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων και να καλύπτονται οι απαιτήσεις του συνόλου των φοιτητών.
  • Να διδάσκεται ο Αειφορικός Σχεδιασμός στη διάρκεια του εξαμήνου, και όχι παράνομα τις δύο πρώτες εβδομάδες όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
  • Την κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Τετάρτη 3/9 και ώρα 12:00 στο Σ5.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr