Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (24/06/18)

Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (24/06/18)

ΘΕΜΑΤΑ ERASMUS+: Αιτήσεις συμμετοχής στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης».

Οι προκηρύξεις για συμμετοχή στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης» Erasmus+ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχουν ήδη ανακοινωθεί. Απευθύνονται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου μας από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες) και η μετακίνηση, διάρκειας 2 έως 3 μηνών, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή και σε συνεργαζόμενες χώρες. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν το διάστημα 28 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2018 ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα Erasmus+. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ της κοινότητάς μας, ότι οι συστατικές επιστολές που απαιτούνται για τη συμμετοχή των φοιτητών στη δράση της «Πρακτικής Άσκησης» δεν επιδίδονται πλέον στους ενδιαφερόμενους, αλλά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους διδάσκοντες στο «Καταθετήριο Συστατικών Επιστολών», στη  διεύθυνση: http://systatikes.upatras.gr/web/.

Περιμένουμε τις αιτήσεις των φοιτητών μας, για να αποκτήσουν, με υποτροφία του προγράμματος Erasmus+, μια εμπειρία για πρακτική άσκηση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό! Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και υποστήριξη (τηλ.: 2610 969036, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Παν. Πατρών: Πρόγραμμα Ορκωμοσίων προπτυχιακών φοιτητών - Απονομών μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων (Ιουλίου 2018)

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα των Τελετών Ορκωμοσίας των προπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 όπως επίσης και το Πρόγραμμα των τελετών Απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 03 και την Τετάρτη 04 Ιουλίου 2018 καθώς και το πρόγραμμα της Καθομολόγησης Διδακτόρων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018.

Την ενημερωτική σελίδα των αποφοίτων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι τελετές για τις Απονομές μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Τελετών "Οδυσσέας Ελύτης" (Α' Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος).

  • Το πρόγραμμα Τελετών Ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
  • Το πρόγραμμα με τις Απονομές μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Καταγραφή εισερχόμενης κινητικότητας Erasmus+

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να καταγραφεί με όσον το δυνατόν καλύτερο τρόπο η κινητικότητα του Πανεπιστημίου μας και να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα των εισερχομένων μέσω του προγράμματος Erasmus+, δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων δύο ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, που αφορούν στις κατηγορίες συμμετεχόντων που δεν υποχρεούνται να μετακινηθούν μέσω του παραπάνω Γραφείου. Αν οποιοδήποτε μέλος ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου μας φιλοξενεί: (1) φοιτητή για πρακτική άσκηση ή (2) μέλος ΔΕΠ / ερευνητή / υπάλληλο (για διδασκαλία ή επιμόρφωση), παρακαλούμε να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Έχει λίγες ερωτήσεις και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας!

37ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης συνεχίζεται και φέτος την καθιερωμένη του ημερομηνία, το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου ‒ 1 Ιουλίου 2018, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Η θεματική του 37ου Συμποσίου Ποίησης είναι: «Η ποίηση σε εποχές μετάβασης: από την προφορικότητα στη γραφή, στην τυπογραφία και στα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα», και η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διάλογο που θα αναπτυχθεί  κατά το διήμερο του Συμποσίου, όπου η είσοδος στις εργασίες του είναι ελεύθερη.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τόσο τα ακαδημαϊκά Τμήματα όσο και οι διοικητικές μονάδες του Ιδρύματός μας, υιοθετούν την έκδοση «Ενημερωτικών Δελτίων», στην προσπάθειά τους για ευρεία, ανοικτή ενημέρωση και εξωστρέφεια. Οδεύοντας προς τη λήξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα εκδόθηκαν:

Από την «Επιτροπή Ερευνών» (ΕΛΚΕ): Το 20ο Ενημερωτικό Δελτίο, όπου οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για θέματα έρευνας και καινοτομίας (Patras IQ, εκπαιδευτική ρομποτική, 2nd Hellenic Innovation Forum, 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, διακρίσεις αποφοίτων, κ.ά.).

Από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών το newsletter «@ChemEngUP», τχ.2, που είναι αφιερωμένο στους εορτασμούς των 40 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πυρασφάλεια

Το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει φύλακες — παρατηρητές οι οποίοι, από τη δεξαμενή της Πανεπιστημιούπολης, παρατηρούν με κιάλια τον περιβάλλοντα χώρο. Σε κάθε περίπτωση, αν υποπέσει στην αντίληψή μας και η παραμικρή ένδειξη πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199 ή τους υπευθύνους για την πυρασφάλεια στα τηλ.: 6985-659740 και 6970-022460.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα https://www.upatras.gr/el/node/6128 έχουν αναρτηθεί διάγραμμα ενεργειών και σαφείς οδηγίες, για την περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Πανεπιστημιούπολη. Το ίδιο διάγραμμα έχει αναρτηθεί σε κοινόχρηστους χώρους, εισόδους κτιρίων κ.λπ. Και βέβαια, αντίστοιχες ενέργειες εφαρμόζονται σε ανάλογες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τηλέφωνα ανάγκης / επιφυλακής

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:Την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 11771, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.

Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο: 6978188888), επιφυλακής ηλεκτρολόγου (τηλέφ.: 6978188887), επιφυλακής υδραυλικού (τηλέφ.: 6978188886) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων).

Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882.

Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Κ. Καρρά, στο τηλ. 2641074127 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr