Καταγγελία συλλόγου οικοτρόφων φοιτητικής εστίας Παν. Πατρών και φοιτητών που διαμένουν στα ξενοδοχεία

Καταγγελία συλλόγου οικοτρόφων φοιτητικής εστίας Πανεπιστημίου Πατρών και πρωτοβουλίας φοιτητών που διαμένουν στα ξενοδοχεία στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

«Τις τελευταίες ώρες εμείς οι εστιακοί φοιτητές έχουμε γίνει θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, μία ατέλειωτη κοροϊδία, η οποία καταλήγει στο ότι 130 φοιτητές μέσα στις επόμενες ώρες θα μείνουν στο δρόμο.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:


  • Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ξενοδοχείων, με τελευταία την ανακοίνωση του ξενοδοχείου Δελφίνι ότι οι 70 φοιτητές που διαμένουν εκεί θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 20/3 να έχουν αδειάσει τα δωμάτιά τους, λόγω της μη πληρωμής των οφειλόμενων από το Υπουργείο. Αντίστοιχη ανακοίνωση βγήκε και για του 60 φοιτητές που μένουν στο ξενοδοχείο Άδωνις.
  • Άμεσα ο Σύλλογος Οικότροφων μαζί με τους φοιτητές των ξενοδοχείων ενημερώσαμε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, προχωρώντας σε κινητοποίηση στη διεύθυνση της εστίας και μετέπειτα στον ίδιο τον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας όπου πετούσαν το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 
  • Μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα στο ίδιο το ίδρυμα εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες για διπλωματία, αφού οι αρμόδιοι είτε δεν μας απαντούσαν είτε μας έδιναν μόνο προφορικές δεσμεύσεις.
  • Μετά από 4 ολόκληρες ώρες το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του μία ανακοίνωση η οποία δεν κάλυπτε σε καμία περίπτωση τις απαιτήσεις των ξενοδόχων, ο οποίοι επιμένουν στη θέση τους να διώξουν τους φοιτητές.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΣΤΕΓΟΣ!!!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών όπως επίσης και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Θεατρικών Σπουδών,  Φυσικού, Βιολογικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Φιλοσοφίας, ΤΕΕΑΠΗ, Μηχανικών Η/Υ.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr