Τι απαντά ο φοιτητής στην απάντηση της Φοιτητικής Εστίας για το έντομο στο πιάτο του - "Δεν ήθελα να εκτεθεί εργαζόμενος"

ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Υπεύθυνος της Φοιτητικής Εστίας Πατρών: Τι λένε για το έντομο που βρέθηκε στο φαγητό και τι απαντάει ο ίδιος ο φοιτητής!

«Ουδέποτε αναφέρθηκε στους αρμόδιους μάγειρες ή στο λοιπό αρμόδιο διοικητικό προσωπικό της Φοιτητικής Εστίας το παραμικρό σχετικά με το θέμα της ύπαρξης εντόμου σε φαγητό» τονίζει με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, τονίζουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουμε αναφέρει κάποιο σχόλιο σχετικά με την ποιότητα του φαγητού (σχετικό άρθρο) ούτε για τον επαγγελματισμό των εργαζομένων και διοικητικών. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Παρόλα αυτά, έχουμε ξεκαθαρίσει, από την αρχή λειτουργίας των «Φοιτητικών Νέων», πως είναι υποχρέωσή μας κάθε φορά που ένας φοιτητής υπεύθυνα μεταφέρει σε εμάς κάποιο πρόβλημα ή παράπονό του να το γνωστοποιούμε έγκυρα και έγκαιρα. Βέβαια, πριν οποιαδήποτε γνωστοποίηση, έχει προηγηθεί η επιβεβαίωση του εκάστοτε γεγονότος.

Τι λέει ο Φοιτητής για τον λόγο που τον οδήγησε να μην προβεί σε καταγγελία προς την ΦΕΠ

Σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε με τον φοιτητή που έχει κάνει την σχετική καταγγελία αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σχετικά «ο λόγος που δεν έχω κάνει καταγγελία εκείνη την στιγμή είναι γιατί δεν ήθελα να εκτεθεί κάποιος εργαζόμενος μιας και το περιστατικό ίσως ήταν ατυχής σύμπτωση».

Το Ίδρυμα δεν ασκεί αρμοδιότητες λειτουργίας των Εστιών

Η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της Εστίας της Πάτρας έχει ανατεθεί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε αρμόδιο υπάλληλο του Ιδρύματος, ενώ ειδικότερα για την σίτιση στο εστιατόριο της Πάτρας, την ευθύνη έχουν οι επιτροπές παραλαβής τροφίμων και οι επιτροπές εποπτείας της ενίσχυσης προσωπικού των μαγειρείων. 

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν ασκεί αρμοδιότητες λειτουργίας των Εστιών, διότι εκ του νόμου και του σκοπού του, ασκεί αποκλειστικά τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Φοιτητικών/Σπουδαστικών Εστιών και συνεπώς δεν είναι υπεύθυνο για οποιοδήποτε συμβάν στην Εστία της Πάτρας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Δ. Ζέρβας

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ο Διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας Πατρών για το έντομο στο φαγητό του φοιτητή

Με αφορμή την πρόσφατη διακίνηση μέσω ενημερωτικών ηλεκτρονικών sites, φωτογραφικού υλικού και δυσμενών σχολίων για την ποιότητα του φαγητού και την καλή γενικότερα παροχή υπηρεσιών σίτισης στο εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε αναφέρθηκε στους αρμόδιους μάγειρες ή στο λοιπό αρμόδιο διοικητικό προσωπικό της Φοιτητικής Εστίας το παραμικρό σχετικά με το θέμα της ύπαρξης εντόμου σε φαγητό που διατέθηκε από την Εστία στις 21-2-2018 και πολύ περισσότερο ουδέποτε επιδείχθηκε το παραμικρό ώστε να διαπιστωθεί ή όχι το όποιο πρόβλημα που αφορά στην σωστή παρασκευή του φαγητού στο μαγειρείο. 

Το Εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας, είναι το μεγαλύτερο εστιατόριο της χώρας μας, όπου έχουν το δικαίωμα σίτισης πάνω από 8.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο Εστιατόριο παρασκευάζονται και διατίθενται καθημερινά πάνω από 4.000 μερίδες φαγητού.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ  υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα διατροφής από το 1995 που λειτουργεί το εστιατόριο για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο ΕΦΕΤ που συστηματικά ελέγχει την λειτουργία του έχει πιστοποιήσει επανειλημμένα την ορθή παρασκευή και διάθεση του φαγητού και την επακριβή τήρηση των σχετικών κανόνων και προϋποθέσεων. 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το προσωπικό της Εστίας καταβάλλουν συστηματικές και επίπονες προσπάθειες για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και την διασφάλιση της σωστής και  ποιοτικής παρασκευής και διάθεσης του φαγητού στους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα η εξαιρετική συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που έχει πλέον εξασφαλιστεί, θα προσφέρει απτά αποτελέσματα και εμφανή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για τη Φοιτητική Εστία Πάτρας
Ο υπεύθυνος
Αθανασόπουλος Γιώργος

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ τι βρήκε φοιτητής στο φαγητό της Φοιτητικής Λέσχης (ΦΩΤΟ)

Μετά το σκουλήκι που βρήκε φοιτητής στο φαγητό της Λέσχης στο ΤΕΙ της Πάτρας, μετά την χάρτινη ετικέτα που φέρει την ημερομηνία παραγωγής και λήξης της συσκευασίας με τις πατάτες που βρήκε φοιτητής στο φαγητό της Λέσχης στο Πανεπιστήμιο Πατρών έρχεται νέα καταγγελία στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Έκπληκτος έμεινε φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, κατά την διάρκεια του σημερινού μεσημεριανού γεύματος του, στην Εστία του Ιδρύματος, αντίκρυσε μέσα στο φαγητό του ένα έντομο.

Ο πρωτοετής φοιτητής Τ. Κ. που σπουδάζει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Καθώς έτρωγα το μεσημεριανό μου, τσιπούρα ψητή με βραστά λαχανικά, αντίκρισα στο πιάτο μου την παρακάτω εικόνα, εγώ και η παρέα μου νιώσαμε αναγούλα, αηδιάσαμε και φτύσαμε τη μπουκιά που είχαμε στο στόμα μας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φωτογραφία που έστειλε ο φοιτητής στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητής βρήκε σκουλήκι στο φαγητό της Λέσχης του Ιδρύματος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) 

Φοιτητής "καταγγέλει" πως τις πατάτες του, τις σέρβιραν με "πιστοποιήση"!

Φοιτήτρια βρήκε σκουλήκι στο φαγητό της Λέσχης του Ιδρύματος [ΦΩΤΟ] - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr