Φοιτητές έρχονται αλλαγές από αύριο στα εισιτήρια του προαστιακού στην Πάτρα

Φοιτητές έρχονται αλλαγές από αύριο στα εισιτήρια του προαστιακού στην Πάτρα

Με νέα δεδομένα έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες αναφορικά με την προμήθεια εισιτηρίων από τους χρήστες του Προαστιακού στην Πάτρα και θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Οι φοιτητές πλέον υποχρεούνται να αγοράσουν εισιτήρια από τους σταθμούς που τα διανέμουν ή να κατέχουν μηνιαίες κάρτες διαδρομής και όχι να πληρώνουν εισιτήριο εντός του τρένου όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.


Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία στο επιβατικό κοινό, δεδομένου πως υπάρχουν μόνο δύο ολοήμερα εκδοτήρια ένα στην Αγίου Νικολάου και ένα στο Ρίο, το τρίτο στον Άγιο Ανδρέα, λειτουργεί μόνο λίγες ώρες την ημέρα, γεγονός που σημαίνει αδυναμία πρόσβασης και αγοράς εισιτηρίων. Όσοι επιβάτες εντοπιστούν από τους ελεγκτές χωρίς εισιτήριο θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 10 ευρώ συν το εισιτήριο που θα κόβουν μέσα στο τρένο.

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζόμενων. Σε ανακοίνωση που διανέμεται από την παράταξη «Ενωμένη Κίνηση», σε εργαζόμενους και επιβάτες αναφέρονται τα εξής:

"Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να μη χορηγηθούν εισιτήρια στο γραφείο προσωπικού Πάτρας, μέσα στις αμαξοστοιχίες. Σε ένα τμήμα κυκλοφορίας του προαστιακού 13 χιλιομέτρων με 9 στάσης και 3 σημεία πώλησης εισιτηρίων. Όταν οι επιβάτες σημειωτέον διακινούνται περίπου 2.000 με 2.500 καθημερινά δεν έχουν από πού να προμηθευτούν εισιτήρια και κάρτες, πως θα εξυπηρετηθούν αν το προσωπικό στις αμαξοστοιχίες δεν τους εφοδιάσει με εισιτήρια;

Είναι αδιανόητο επιβάτης που επιβιβάζεται από στάση που δεν υπάρχει σημείο πώλησης να πληρώνει πρόστιμο.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή διαμάχη του προσωπικού με τους επιβάτες, την υποβάθμιση του Προαστιακού ώστε σε σχέση με την εξέλιξη των έργων της νέας γραμμής να πέσει σαν ώριμο φρούτο και να κλείσει οριστικά.

Θα είναι έγκλημα για τους επιβάτες όλων των περιοχών τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους μαθητές το κυκλοφοριακό στην πόλη της Πάτρας.

Καλούμε όλους τους τους εργαζόμενους ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΕΣΤΥ να είναι σε εγρήγορση ώστε να παρθούν μέτρα αντίστασης όταν χρειαστεί".

ΔΕΙΤΕ τι βρήκε φοιτητής στο φαγητό της Λέσχης στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr