Η νέα φοιτητική εστία που αναμένεται να λειτουργήσει στην Πάτρα

Η νέα φοιτητική εστία που αναμένεται να λειτουργήσει στην Πάτρα

Μέχρι τις αρχές του 2019 ο Άρτος Αγάπης, η νέα δομή που έχει δημιουργήσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα ξεκινήσει την λειτουργία της φοιτητικής εστίας, στο κτίριο της Φιλοποίμενος, στην Πάτρα.

Πρόκειται για την δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που έρχεται για να βοηθήσει τους φοιτητές εκείνους που προέρχονται από φτωχές οικογένειες, δίνοντας τους έτσι μία στέγη για να μείνουν τους μήνες που σπουδάζουν στην Πάτρα.


Η φοιτητική εστία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που θα λειτουργήσει πάνω από το κτίριο που στεγάζει τον Άρτο της Αγάπης θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 15 φοιτητές.

Στο μεταξύ τα συσσίτια του Άρτου της Αγάπης συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Πλέον η δομή σιτίζει καθημερινά γύρω στα 300 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Έλληνες και έχουν οικογένειες, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και ορισμένοι μετανάστες που βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό.

2.000 μερίδες φαγητό σε καθημερινή βάση

Συνολικά το έργο της εκκλησίας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση είναι σημαντικό.

Πέρα από τον Άρτο της Αγάπης υπάρχουν αρκετές ενορίες στην Πάτρα που σιτίζουν με διάφορους τρόπους ανθρώπους και οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση και δεν έχουν την δυνατότητα ούτε για ένα πιάτο φαγητό.

Ενορίες όπως αυτή της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Τριάδος, της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ανδρέα, ενώ υπάρχουν και άλλες που προσφέρουν στις άπορες οικογένειες που απευθύνονται στην εκκλησία διαφόρων ειδών τρόφιμα και είδη υγιεινής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών η εκκλησία δίνει συνολικά σε καθημερινή βάση 2.000 μερίδες φαγητό. Μόνο και μόνο από αυτό το νούμερο καταλαβαίνει κάποιος ότι ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής κρίσης το έχει επωμιστεί για να το σηκώσει στις πλάτες της η εκκλησία, αναφέρει το patrasevents.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr