Δέσμευση ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν θα χάσουν τα δωμάτιά τους

Δέσμευση ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν θα χάσουν τα δωμάτιά τους

Σε κινητοποίηση για το ζήτημα της στέγασης των εστιακών φοιτητών που μένουν στα ξενοδοχεία, προχώρησε την περασμένη βδομάδα ο Σύλλογος Οικότροφων της Φοιτητικής Εστίας Πατρών.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, οι φοιτητές που μένουν στα ξενοδοχεία «Δελφίνι» και «Αδωνις» δέχτηκαν απρόσμενα επίσκεψη από τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων, που τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους μέχρι 1η Φλεβάρη, γιατί δεν είχε δοθεί το κονδύλι για την πληρωμή των δωματίων τους. Ο Σύλλογος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της Εστίας, που επέρριψε ευθύνες στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για την καθυστέρηση της πληρωμής και διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί.


Η κινητοποίηση μετά συνεχίστηκε στην Πρυτανεία, όπου οι φοιτητές απαίτησαν άμεση επίλυση του θέματος. Επειτα από τηλεφωνική παρέμβαση με τη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το υπουργείο, υπήρξε δέσμευση ότι τα κονδύλια θα δοθούν στα τέλη Μάρτη και η διεύθυνση της Εστίας ήρθε σε επαφή με τους ξενοδόχους, οι οποίοι είπαν ότι θα κρατήσουν τους φοιτητές.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα και θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης της κυβέρνησης και της πολιτικής της, που βάζει εμπόδιο στη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει», δηλώνει ο Σύλλογος των εστιακών φοιτητών, που παραμένει σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών για την κινητοποίηση στον διευθυντή της φοιτητικής εστίας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr