Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών για την κινητοποίηση στον διευθυντή της φοιτητικής εστίας

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών για την κινητοποίηση στον διευθυντή της φοιτητικής εστίας

Τη Παρασκευή 26/1 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του συλλόγου οικότροφων της φοιτητικής εστίας Πατρών για το ζήτημα της στέγασης των εστιακών φοιτητών που μένουν στα ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα οι φοιτητές που μένουν στο ξενοδοχείο Δελφίνι και Άδωνης δέχτηκαν απρόσμενα επίσκεψη από τους υπεύθυνους στα ξενοδοχεία. Ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτια τους μεχρι 1/2 γιατί δεν είχε δοθεί το κονδύλι για την χρηματοδότηση των ξενοδοχείων που στεγάζουν τους φοιτητές που δεν έχουν πάρει ακόμη δωμάτιο στην εστία. Άμεσα το ΔΣ ενημέρωσε τους πρωτοετείς φοιτητές και κάλεσε σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση της εστίας.

Αυτά που ακούστηκαν από τον Διευθυντή της εστίας ήταν συνήθης. Για ακόμη μια φορά πέταξε το μπαλάκι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την μη χρηματοδότηση. Δεσμεύτηκε οτι το ζήτημα θα λυθεί αλλα παρόλα αυτά δεν μείναμε εκεί γιατί τα έχουν ξανακούσει αυτά οι φοιτητές.


Η κινητοποίηση μετά συνεχίστηκε στην Πρυτανεία από μέλη του Συλλόγου και πρωτοετείς φοιτητές απαίτησαν άμεση επίλυση του ζητήματος για να μην πεταχτεί κανένας χωρίς δωμάτιο. Έπειτα από τηλεφωνική παρέμβαση με τη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και από το ίδιο το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι τα κονδύλια θα δοθούν στα τέλη Μάρτη. Άμεσα η διεύθυνση της εστίας ήρθε σε επαφή με τους ξενοδόχους οι οποίοι είπαν ότι θα κρατήσουν τους φοιτητές.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση μας πλειστηριάζει τα σπίτια των γονέων μας, τσακίζει το μέλλον και τα δικαιώματα μας, τολμάει να μην πληρώνει ετσι ώστε να ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ. Έχουμε πείρα σαν σύλλογος και απαντάμε:

  • Είναι ανάγκη μας να σπουδάζουμε έχοντας στέγη πανω από το κεφάλι μας!
  • ΔΕΝ θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
  • Δεν επαναπαυόμαστε από τις κούφιες ελπίδες της Κυβέρνησης για την χρηματοδότηση στο μέλλον!
  • Ξέρουμε ότι η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την υποχρηματοδότηση ιδιαίτερα της μέριμνας. Την ίδια ώρα που δεν δυσκολεύεται να ενισχύσει αυτούς που κερδοσκοπούν όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες των γονέων μας. Τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργοδότες.
  • Κούφιες ελπίδες από την διεύθυνση της εστίας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν θέλουμε ούτε εμπιστευόμαστε. Δεν θέλουμε κάλπικες δεσμεύσεις!

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα και θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης της Κυβέρνησης και της πολιτικής της που βάζει εμπόδιο στη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικό άρθρο: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών απειλούνται με έξωση

Όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr