Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φροντίζουν τα δεκάδες αδέσποτα που γυρίζουν στους χώρους του Ιδρύματος

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φροντίζουν τα δεκάδες αδέσποτα που γυρίζουν στους χώρους του Ιδρύματος

Φοιτητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στον χώρο του ιδρύματος, αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 

Και στους δύο χώρους, τα αδέσποτα σκυλιά είναι πολλά και τριγυρίζουν στους δρόμους ταλαίπωρα, πεινασμένα και διψασμένα, αφού δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος φορέας για να τα φροντίσει, από την στιγμή που έκλεισαν οι εγκαταστάσεις της Μέριμνας των Ζώων.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Έτσι, οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής, αλλά και οι εργαζόμενοι του κυλικείου, έβαλαν δύο πλαστικά μπολάκια έξω από την μία πόρτα του τμήματος, δείχνοντας τα φιλοζωικά τους αισθήματα. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα γύρω από την Πανεπιστημιούπολη θα δει ότι δεν υπάρχουν μόνο σε αυτή την σχολή μπολάκια με νερό, αλλά και σε άλλες.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πηγαίνουν καθημερινά εκεί, το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι μεγάλο και για να καταλάβει κανείς την διάστασή του, θα πρέπει να το ζήσει. Τα σκυλιά γυρίζουν ελεύθερα, ψάχνουν φαγητό ανάμεσα στα σκουπίδια και αν δεν υπήρχαν οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι φιλόζωοι πολλά από αυτά θα είχαν πεθάνει από τη δίψα.

Όπως υποστηρίζουν φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι, επιβάλλεται να γίνει επιτέλους κάτι από την πολιτεία και τους φορείς, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη περιοχή, όπου τα αδέσποτα έχουν γίνει «αγέλες». Όπως αναφέρει το patrasevents οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν η Μέριμνα των Ζώων παραμένει κενές και αναξιοποίητες…

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr