Η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Από την 1η Νοεμβρίου 2017 το ασύρματο δίκτυο της Πανεπιστημιούπολης «Upnet» θα καταργηθεί και έως τότε οι χρήστες θα πρέπει να μεριμνήσουν να μεταφερθούν στο δίκτυο Eduroam, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

To Eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για τη διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Διασυνδέει ένα πλήθος από ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και χώρους σε όλη την Ευρώπη και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτόν, χρήστες που επισκέπτονται άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τα οποία είναι μέλη της υπηρεσίας Eduroam, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμά τους.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το Eduroam εξασφαλίζει την ασφαλή μετάδοση των δεδομένων του χρήστη και προσδιορίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων, που ευνοεί την ανταλλαγή υπηρεσιών και διευκολύνει τους χρήστες όταν αυτοί βρίσκονται στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.upnet.gr/wifi/ ή στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Τμήματος Δικτύων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2610962600).

ΤΕΛΟΣ στα κομματικά παγκάκια σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών - Η αντίδραση των παρατάξεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr