Ετοιμάζεται ξενώνας για δωρεάν στέγαση φοιτητών στην Πάτρα

Ετοιμάζεται ξενώνας για δωρεάν στέγαση φοιτητών στην Πάτρα από τον Δήμο

Στη δημιουργία ξενώνα για άπορους φοιτητές προχωρά ο Δήμος της Πάτρας αξιοποιώντας το ακίνητο που έχει διατεθεί από δωρεά στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα στο κέντρο της πόλης. Το νεοκλασικό κτίριο, χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί δωρεά προς τον Δήμο Πατρέων με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν στέγαση φοιτητών.

Η αείμνηστη Μαρία Σώκαρη στη διαθήκη της το άφησε στο Δήμο Πατρέων το υπόγειο και το ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου για τον συγκεκριμένο ποσό. Η δημοτική Αρχή προχώρησε μετά από διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου και στην αγορά του, έναντι του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του ορόφου προσδιοριζόταν στα 135 χιλιάδες ευρώ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το θέμα εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και όπως δηλώνει στο "thebest.gr" ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς που ασχολείται τα τελευταία δυο χρόνια με την υπόθεση, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, ώστε να στεγάσει άπορους φοιτητές.

Πλέον και καθώς το σύνολο του κτιρίου και του οικοπέδου αυτού, έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες εξασφάλισης της χρηματοδότησης των εργασιών κυρίως από δυο πηγές. Την εκταμίευση ποσού που έχει δεσμευθεί από τον δωρητή για το σκοπό της στέγασης των φοιτητών καθώς και από την εκταμίευση του δανείου από το ΤΑΣ, καθώς το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτο.

Όπως εξηγεί ο κ. Μελάς η υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ότι λόγω των παρατεταμένων δυσμενών οικονομικών συνθηκών, μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν συνεχίζει τις σπουδές λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους για την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής τους.

Να σημειωθεί ότι, η διαθήκη της διαθέτιδος Μαρίας Παγκάλου –Σώκαρη, έχει δημοσιευθεί το 1991 και η αποδοχή της κληρονομιάς έγινε το 2005.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr