Κινητοποιήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Κινητοποιήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Σήμερα, 13/10/2017, μετά από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων ΣΤΕφ, ΣΟΦΕΠ και Η/Υ, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στο κέντρο της Πάτρας, με πρωτοβουλία του Μ.Α.Σ.

Οι φοιτητές διαδήλωσαν για τα οξυμένα προβλήματα όπως  η αναστολή διανομής των συγγραμμάτων μετά από απόφαση του ΣΕΕΒΙ, η στέγαση, όπου και φέτος 140 παιδιά βρίσκονται χωρίς δωμάτιο στην Εστία, η σίτιση, η μετακίνηση και συνολικά για τα άμεσα ζητήματα που προκύπτουν στα Ιδρύματα ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης  της Παιδείας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με μία σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων  που έχουν αποφασίσει με πρώτο σταθμό τη σύσκεψη Συλλόγων τη Δευτέρα 16/10. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει:

  • Κινητοποίηση στον Περιφερειάρχη 
  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πάτρας
  • Μηχανοκίνητη πορεία, το Σάββατο 21/10

Ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ που υποβαθμίζει τις σπουδές  και μετατρέπει τους φοιτητές σε πελάτες για τα κέρδη των επιχειρήσεων, οι ΦΣ προτάσσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, το δικαίωμα για ολοκληρωμένες γνώσεις και εργασία με πλήρη δικαιώματα!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr