ΠΑΜΑΚ: Η Επιχειρησιακή Έρευνα στην Ψηφιακή Εποχή

ΠΑΜΑΚ: Η Επιχειρησιακή Έρευνα στην Ψηφιακή Εποχή

Η συμβολή της Επιχειρησιακής Έρευνας σε ένα ευρύτατο φάσμα επιστημονικών αντικειμένων αιχμής, -από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη διαχείριση της ενέργειας και τη θεωρία των παιγνίων, μέχρι τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές και τη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων-, με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, πρόκειται να εξεταστεί μεταξύ άλλων σε μεγάλο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2017 και οι εργασίες του θα αρχίσουν την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου.


Τίτλος του 6ου Διεθνούς Συμποσίου και το 28ου Εθνικού Συνεδρίου Επιχειρησιακής Έρευνας (6th International Symposium and 28th National Conference on Operational Research) είναι «Η Επιχειρησιακή Έρευνα στην Ψηφιακή Εποχή – Προκλήσεις ΤΠΕ» (OR in the Digital Era – ICT Challenges), ενώ διοργανωτές του είναι η Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων και νέων τάσεων που αφορούν την επιστήμη της πληροφορικής και τη σύνδεσή της με το επιστημονικό πεδίο της Επιχειρησιακής Έρευνας. Η Επιχειρησιακή Έρευνα είναι ένα ευρύ πεδίο, το οποίο έχει εφαρμογή σε όλες σχεδόν τις πτυχές της οικονομίας και βοηθάει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων μέσω καλύτερων υπηρεσιών και μείωσης κόστους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ειδικοί στους κλάδους της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Πληροφορικής, θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στους συγκεκριμένους τομείς, με κύριο στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Υποστηρικτές του Συνεδρίου είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το OK!Thess και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ χορηγοί του είναι οι εταιρίες Marathon Data Systems, OTS, Ατλαντίς Συμβουλευτική, Εγνατία Οδός και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://eeee2017.uom.gr/

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr