Δήλωση φοιτήτριας για την ένταση στο ΠΑΜΑΚ

Για την ένταση που σημειώθηκε πριν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, μίλησαν ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου.

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΑΜΑΚ

«Είμαστε εδώ ούτε για να εμποδίσουμε κάποιον για να μπει στο Πανεπιστήμιο ούτε για να σπάσουμε οποιαδήποτε εκδήλωση. Είμαστε εδώ γιατί μας ζητάνε το πάσο μας για να μπούμε στο ίδιο μας το Πανεπιστήμιο και γιατί θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν έχει χώρο και λόγο στο άσυλο και μέσα στο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Πρύτανης που μίλησε πριν δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται με αυτό τον τρόπο, καθώς πέρσι έχει κάνει και μηνύσεις σε φοιτητές, κλειδώνει τα αμφιθέατρα εδώ και 3 χρόνια που είναι Πρύτανης και δεν αφήνει να γίνονται γενικές συνελεύσεις και οποιαδήποτε συζήτηση των φοιτητών μεταξύ τους, δεν αφήνει τους φοιτητές να έχουν λόγο για τις σπουδές τους και για το ίδιο τους το Πανεπιστήμιο και γι΄αυτό το λόγο είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η ααστυνομία δεν θα βρίσκεται μέσα, ούτε να εμποδίσουμε σε κάποιον να μπει και να μην γίνεται έλεγχος στο ποιος μπαίνει και στο ποιος βγαίνει στο ίδιο του το Πανεπιστήμιο» αναφέρει η φοιτήτρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΜΑΚ

«Νιώθω τρομερή απογοήτευση γιατί για ακόμα μία φορά ισχνές μειοψηφίες των 30-40 ατόμων που εμφανίζονται ως μαζικό κίνημα έρχονται καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα, της μεγάλης πλειοψηφίας των 12.000 φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι θέλουν να σπουδάσουν μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον μέσα σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που δεν αρμόζουν αυτές οι συμπεριφορές. 30 άνθρωποι  κανονίζουν τι συμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο δεν μπορώ να το ανεχτώ πλέον», τόνισε ο κ. Ζαπράνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά άρθρα:

Το ΠΑΜΑΚ για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο

Επεισόδια μεταξύ Φοιτητών και ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ (ΒΙΝΤΕΟ)