Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Ιδρύματος

Χειροποίητα στολίδια και γούρια κατασκευασμένα με πολλή αγάπη και μεράκι από παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, γέμισαν σήμερα το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα παιδιά του Συλλόγου, φοιτητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο του Ιδρύματος, ευχήθηκαν για τις γιορτές και στόλισαν το δένδρο, ακούγοντας παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και spirituals που ερμήνευσε το χορωδιακό σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την μουσική διεύθυνση της επίκουρης καθηγήτριας, Άννας-Μαρίας Ρεντζεπέρη-Τσώνου.

Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, «η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για το Πανεπιστήμιο, καθώς με την εκδήλωση αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες να γίνουν ένα με την πανεπιστημιακή κοινότητα, να περάσουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές και να ευχηθούν μεταξύ τους καλές γιορτές».

Η ψυχολόγος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Άννα Παπαχρήστου, αφού ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την πρωτοβουλία του να στηρίξει το Σύλλογο, επισήμανε ότι «η δραστηριότητα αυτή δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά, επειδή αφενός κοινωνικοποιούνται αφετέρου ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους». Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Σύλλογος, ο οποίος λειτουργεί χωρίς κρατική χρηματοδότηση επί 25 χρόνια έχει επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση, οπότε δράσεις όπως η σημερινή δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν κάποιες από τις σημαντικές οικονομικές ανάγκες του Συλλόγου».

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορούν το ΠΑΜΑΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr