Συναυλία πιάνου από φοιτητές της ρωσικής Μουσικής Ακαδημίας «Gnesin»

Συναυλία πιάνου από καθηγητές και φοιτητές της ρωσικής Μουσικής Ακαδημίας «Gnesin» της Μόσχας θα πραγματοποιηθεί  αύριο,Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με δωρεάν είσοδο.

Εκτός από τη συναυλία της Τετάρτης, οι καθηγητές της Ρωσικής Μουσικής Ακαδημίας «Gnesin»ΣεργκέιΣενκόφ (SergeySenkov) και ΓιούριΜπογκντάνοφ (YuryBogdanov) θα διδάξουν στους φοιτητές της ειδίκευσης πιάνου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αύριο Τρίτη (29-11-2016) και την Πέμπτη (1-12-2016).

Εξάλλου, τον Μάιο του 2017 είναι προγραμματισμένη αντίστοιχη επίσκεψη ομάδας καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στη ρωσική Μουσική Ακαδημία «Gnesin», στη Μόσχα.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πενταετούς Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ δύο Ιδρυμάτων τον περασμένο Ιούνιο και εντάσσονται στο σύνολο των δράσεωντου Αφιερωματικού Έτους«2016 - Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα».