Κονδύλια 8,5 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας

Στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού των φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με συνολικά κονδύλια 8,5 εκ.ευρώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

"Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενίσχυση των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της περιοχής, ώστε στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020 να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των σπουδαστών και φοιτητών", υποστήριξε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως ανέφερε ο κ.Τζιτζικώστας, σκοπός είναι τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να παρέχουν "υψηλού επιπέδου υπηρεσίες", συμπληρώνοντας πως "τώρα περιμένουμε τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να καταθέσουν ώριμες προτάσεις για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων, προκειμένου να απορροφήσουν το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων, το ταχύτερο δυνατό".
Δυνητικοί δικαιούχοι των 8,5 εκ. ευρώ της νέας πρόσκλησης είναι: το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας,το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr