Καθηγητής σε Πανεπιστήμιο έπαιρνε «φακελάκι» για να περνάει τους φοιτητές - Δείτε σε ποιο!

Ένας παράνομο τρόπο προσπορισμού είχε βρει ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς έκοβε... ταρίφα στους φοιτητές που ήθελαν να περάσουν το μάθημά του. Έτσι, όταν λάμβανε το απαραίτητο φακελάκι, όλα απλοποιούνταν στον μέγιστο βαθμό!

Όπως σημειώνουν τα Νέα, το ποσό που ζητούσε ο καθηγητής από τους μαθητές ήταν συγκεκριμένο και καθορισμένο... Για ένα απλό 6αρι ζητούσε 250 ευρώ, για ένα 8αρι ζητούσε 300 ευρώ και για άριστα, ζητούσε ταρίφα 400 ευρώ! Στους κύκλους των συναδέλφων του, ο εν λόγω καθηγητής φέρεται να ήταν γνωστός ως «ψιλικατζής».

Της απόλυσής του από το Πανεπιστήμιο είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, ποινή που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο. Τα δικαστήρια καταδίκασαν και ένα ακόμη άτομο, που φέρεται να ήταν ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή, σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση. 

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Διαβάστε Επίσης: Τι αναφέρει το ΠΑΜΑΚ για τον καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκι» για να περνάει τους φοιτητές!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών