Ευρωπαϊκή διάκριση φοιτητών του ΠΑΜΑΚ σε φοιτητικό διαγωνισμό!

Ευρωπαϊκή διάκριση φοιτητών του ΠΑΜΑΚ σε φοιτητικό διαγωνισμό!

Οι τριτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιώργος Μαγκλής, Ιωάννης Μελανδίνος και Παύλος Μπαξεβάνης αναδείχθηκαν στην τελική τριάδα του διαγωνισμού case study (μελέτη περίπτωσης) YOUniversity Deal Challenge 2020 που διοργανώνεται ετησίως από την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων Duff & Phelps, ανάμεσα σε πανεπιστήμια από την ευρύτερη περιφέρεια της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. 

Οι φοιτητές σπουδάζουν στα τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ και συμμετείχαν στο διαγωνισμό υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους, Συμεών Παπαδόπουλου. 


Ο διαγωνισμός περιλάμβανε την ανάλυση μιας σειράς σεναρίων εξαγοράς μιας υποθετικής επιχείρησης για την οποία οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δώσουν προτάσεις που αφορούσαν την αποτίμηση της εταιρείας και να συντάξουν λύσεις που αφορούσαν επιμέρους τμήματα της συναλλαγής.  

Φέτος, ο διαγωνισμός είχε 80 συμμετοχές πανεπιστημίων και έπειτα από αξιολόγηση των αναλύσεων κάθε ομάδας, επιλέχθηκαν οι τρεις φιναλίστ οι οποίοι παρουσίασαν την δουλειά τους στα γραφεία της Duff & Phelps στην Φρανκφούρτη, στις 2 Μαρτίου. Εκεί, η ομάδα του ΠΑΜΑΚ βρέθηκε αντιμέτωπη με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των κορυφαίων ιδρυμάτων Bocconi University και IE Business School Madrid. Νικητήρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή του Bocconi University, η οποία μάλιστα παρουσίασε εξ’ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης, κερδίζοντας υποτροφίες αξίας 15.000€. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του IE Business School Madrid έφυγαν με 6.000€ αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη διάκριση ενός ελληνικού ιδρύματος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και αποτελεί απόδειξη του επιπέδου γνώσεων και ικανοτήτων ορισμένων ελλήνων φοιτητών σε σύγκριση με φοιτητές του εξωτερικού.

Η Duff & Phelps αριθμεί σχεδόν 4000 εργαζομένους, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών $700εκ., και ειδικεύεται στις υπηρεσίες της εταιρικής αποτίμησης, εξαγορών και συγχωνεύσεων, χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, και διαχείρισης κινδύνων μεταξύ άλλων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr