Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, σας προσκαλεί, την Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13:00, στην εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», με θέμα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι απαραίτητο, όχι μόνο να ενημερωθούμε για τους τρόπους προστασίας των παιδιών μας, αλλά και να μάθουμε στα ίδια να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Για το λόγο αυτό, η παρουσία όλων μας στην εκδήλωση αυτή κρίνεται πολύ σημαντική.

Η εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αφορά την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Συντονίστρια της εκστρατείας στην Ελλάδα είναι η κα Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ομιλητές της εκδήλωσης:

Έλενα Ράπτη

Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Γιώτα Σασοπούλου

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Χειρουργός.

Ματίνα Γαβριήλογλου

Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αντώνης Παπαντωνίου

Εισηγητής ενότητας «Ανήλικοι και Διαδίκτυο».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί έντυπο υλικό αυτής της μεγάλης πανευρωπαϊκής προσπάθειας.

Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εγνατία 156, 546 36 Θεσσαλονίκη

Τ. 2310891295, 245 Φ. 2310844536

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

f: https://www.facebook.com/universityofmacedonia

In: http://www.linkedin.com/edu/school?id=12844&trk=edu-cp-title

YouTube: http://www.youtube.com/user/univofmacedonia