Εκδήλωση για τις επετείους της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα διοργανώσει εκδήλωση για τις επετείους της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ενώ τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Χρήστος Νίκας, με τίτλο «Η ελληνική οικονομία στη διάρκεια του Πολέμου και της Κατοχής».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επίδοση τιμητικών επαίνων στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν την 31η Αυγούστου 2014.


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική επιμέλεια του Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Παπαδόπουλου και του Επίκουρου Καθηγητή Γερμανού Αχαλινοτόπουλου, με τη συμμετοχή φοιτητών του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του ίδιου Τμήματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr