Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συστρατεύεται στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εκστρατεία που ξεκίνησε μέσω της δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» - τίτλος που προήλθε από το γεγονός ότι στατιστικά διαπιστώθηκε ότι ένα στα πέντε παιδιά γίνεται θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Το ΠΑ.ΜΑΚ. είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που συμμετέχει στην ενεργό και οργανωμένη δράση κατά του θλιβερού φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δέχθηκαν εχθές την επίσκεψη της Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κας Έλενας Ράπτη, που είναι και συντονίστρια της εκστρατείας στην Ελλάδα, καθώς και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η κα. Ράπτη εξέθεσε στους κ.κ. Ζαπράνη και Παπαδόπουλο την μέχρι σήμερα πορεία της εκστρατείας και ζήτησε τη συμβολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ενίσχυσή της. Ο Πρύτανης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη, εκφράζοντας την επιδοκιμασία τους και συγχαίροντας την κα. Ράπτη για τις πρωτοβουλίες της, τόνισαν την προσήλωση του Πανεπιστημίου στην εξωστρέφεια και τη σύνδεσή του με την κοινωνία και τα σύγχρονα προβλήματά της.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν μαζί της σειρά ενεργειών οι οποίες θα ευαισθητοποιήσουν όχι μόνον την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αλλά και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, στο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, να διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο, να αναρτηθεί μπάνερ της καμπάνιας στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος, να γίνει διανομή εντύπων στα μέλη ΔΕΠ και στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδα εθελοντών φοιτητών, να γίνει ηλεκτρονική αποστολή των φυλλαδίων και του τηλεοπτικού σποτ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως επίσης και να γίνει μετατροπή των εντύπων της εκστρατείας βάσει του συστήματος μπράϊγ, για όσους έχουν προβλήματα όρασης, με τη συμβολή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr