Τραυματίστηκαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 10 άτομα μπήκαν στο πανεπιστήμιο με λοστούς και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» σε διάφορους χώρους.

>Δεν σταμάτησαν μάλιστα μόνο στις υλικές καταστροφές, όπως καταγγέλλουν φοιτητές, οι δράστες τους χτύπησαν.

Ο φοιτητής Α.Σ., την ώρα της εισβολής των αντιεξουσιαστών, βρισκόταν στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Όπως καταγγέλλει στο «Πρώτο Θέμα», απρόκλητα του επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές: «Αρχισαν να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές σε ολόκληρο το σώμα. Κάποια στιγμή κάποιος φώναξε ότι δεν έχω σχέση με αυτά (σ.σ. εννοώντας τις φοιτητικές παρατάξεις), τότε κατάφερα να φύγω και να κρυφτώ, εκείνοι συνέχιζαν να τα σπάνε. Μόλις έφυγαν βγήκα τρέχοντας και έφυγα».

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΦΔΚ

Οι γνωστοί-άγνωστοι εμφανίστηκαν και πάλι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας χτυπώντας φοιτητές και καταστρέφοντας τον χώρο του ιδρύματος. Ως πότε θα γινόμαστε θεατές του ίδιου έργου την ώρα που η πολιτεία και η κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια; Όσο το άσυλο ανομίας ισχύει στα Ελληνικά Ιδρύματα, αυτά θα συνεχίσουν να είναι έρμαιο της παραβατικότητας. Από την πλευρά της παράταξης μας αλλά και της κοινής γνώμης κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα.

Καλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, η οποία απειλείται καθημερινά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr