Αντιπρύτανης ΠΑΜΑΚ: Επιβολή τέλους Εγγραφής 100 ευρώ στους φοιτητές!

Υπέρ της άποψης για επιβολή ενός "τέλους εγγραφής" στα πανεπιστήμια τάσσεται ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης.

Αν πληρώσετε ένα κατοστάρικο θα έχετε την αίσθηση ότι σας ανήκει αυτός ο χώρος" ξεστόμισε δημοσίως ο κ Σαρτζετάκης, που ως γνωστόν στο Πανεπιστήμιό του, επιβάλλονται υπέρογκα δίδακτρα σε αρκετά Μεταπτυχιακά, δημιουργώντας ένα χρυσό εμπόριο επιμόρφωσης  σε άνεργους πτυχιούχους που είτε αναζητούν εργασία και θέλουν να ενισχύσουν τα τυπικά εκπαιδευτικά τους προσόντα είτε έχουν εργασία και θέλουν να διεκδικήσουν μια διευθυντική θέση.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο και σύμφωνα με την καταγγελία της Αριστερής Ενωτικης Παρέμβασης ΕΑΑΚ ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σαρτζετάκης αποχαιρέτησε τους αποφοίτους του τμήματος στην τελετή ορκομωσίας εκφράζοντας την άποψη του για επιβολή ενός "τέλους εγγραφής" στις σπουδές.

Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση την πρότασή του αυτή ο κ. Σαρτζετάκης την διατύπωσε όταν αποχαιρέτησε τους αποφοίτους του τμήματος στην τελετή ορκωμοσίας.

«Λέγοντας πιο πριν ότι έχει συνομιλήσει και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, αποκαλύπτει ότι υπάρχει συμφωνία απόψεων για την επιβολή διδάκτρων στο ελληνικό πανεπιστήμιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της.

«Ξεστομίζει μπροστά στους γονείς μας ότι "ένα 50αρικο ή ένα 100αρικο" θα βοηθήσει να... εκτιμήσουμε την αξία των σπουδών, σε αυτούς δηλαδή που έχουν ματώσει ήδη για να σπουδάσουμε, σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια κόβουν από παντού για τα παιδιά τους και τους τα κόβουν από παντού οι κυβερνήσεις. Σε όλους εμάς που αναγκαζόμαστε όλο και περισσότεροι να δουλέψουμε στη διάρκεια των σπουδών μας για να τα βγάλουμε πέρα...

»Πριν λίγες μέρες ο Πρύτανης μας πέταξε το πορτοφόλι του ειρωνικά, σήμερα είναι ο αντιπρύτανης που σαν δεύτερος "λαγός" μετά τον Μπουτάρη ανοίγει την κουβέντα για δίδακτρα», σημειώνει η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση.

Καλεί τους φοιτητές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μπλοκάρουν άμεσα κάθε σχέδιο για τέλος εγγραφής.

«Οι δωρεάν σπουδές δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα», υπογραμμίζει η φοιτητική παράταξη, καλώντας τέλος τους καθηγητές και το υπουργείο να τοποθετηθούν.