Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούν μείωση του κόστους μεταφοράς!

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιο συγκεκριμένα του Συντονισμού για τις Αστικές Μετακινήσεις. Η παρέμβαση των φοιτητών πραγματοποιήθηκε σε κεντρική στάση της πόλης, ως συνέχεια όπως αναφέρουν του «αγώνα που πραγματοποιούν όπως αναφέρουν ενάντια στην εκμετάλλευση των ΚΤΕΛ απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του Ηρακλείου».

Η παρέμβαση των φοιτητών γινόταν μέσα στα λεωφορεία. Ομάδες φοιτητών του συντονισμού σταματούσαν τα λεωφορεία προκειμένου να μπουν και να μοιράσουν την ανακοίνωση. Στα πλαίσια των δράσεων οι φοιτητές ανάρτησαν επίσης τρία πανό στο κέντρο της πόλης και στο πανεπιστήμιο.

Η φοιτητές διεκδικούν την περαιτέρω μείωσης του κόστους μεταφοράς, που επιβάλλεται στην πόλη από το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους: «Το υπέρογκο κόστος εισιτηρίων και καρτών, το οποίο φυσικά πέφτει στις πλάτες εργαζομένων και φοιτητών που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τις αστικές μεταφορές, είναι αποτέλεσμα των κερδοσκοπικών τακτικών της εταιρείας Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Η εν λόγω εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο που συντηρεί με τις ευλογίες του κράτους, απομυζεί τις τσέπες των πολιτών του Ηρακλείου που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για την επιβίωσή τους».

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr