δίκη, διωκόμενους φοιτητές, Πανεπιστημίου Κρήτης

Στις 10/3 η δίκη για τους 12 διωκόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, μαζί με άλλους συμφοιτητές τους το 2011, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Με αφορμή τη δίκη των φοιτητών, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εκτός από την εύλογη απορία για το πώς στοχοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι 12 φοιτητές ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κατάπληξη προκαλεί και η επιμονή μέρους των καθηγητών για την ποινική δίωξή τους».

Επίσης σημειώνει ότι «πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα θεσμικά της όργανα μπορούν και πρέπει να λύνουν με διάλογο όλες τις ενδοϊδρυματικές διαφορές, τα ποικίλα προβλήματα που ανακύπτουν χωρίς να καταλήγουν σε διώξεις και αντιδημοκρατικές-αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές».

«Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και οι συλλογικές κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή και ποινικοποίηση, αλλά με ουσιαστικό διάλογο» προσθέτει.

Τέλος η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους φοιτητές και καλεί όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και αυτήν τη μάχη που δίνουν οι φοιτητές, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr