Κατάληψη Πανεπιστημίου Κρήτης, προσωπικό, στηρίζει, αγώνα φοιτητών

Κατάληψη Πανεπιστημίου Κρήτης: Το προσωπικό στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών

"Η πρωτοφανής συρρίκνωση των πόρων του Πανεπιστημίου από τις συνεχιζόμενες πολιτικές των Μνημονίων διαλύει όχι μόνο τις παροχές φοιτητικής μέριμνας αλλά και τις βασικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου σε υποδομές, έρευνα, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό."

Για να μείνεις ενημερωμένος για την ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο εκφράζει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.

Κάλυψη των αναγκών σίτισης, στέγασης και μεταφοράς είναι τα στοιχειώδη που διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές μας, για να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και αντάξια του ονόματός της δημόσια Παιδεία.

Η πρωτοφανής συρρίκνωση των πόρων του Πανεπιστημίου από τις συνεχιζόμενες πολιτικές των Μνημονίων διαλύει όχι μόνο τις παροχές φοιτητικής μέριμνας αλλά και τις βασικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου σε υποδομές, έρευνα, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας –όχι μόνο οι φοιτητές– οφείλει να αντιδράσει. Μια πρώτη ευκαιρία είναι η κοινή δράση ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr