Κατάληψη, εγκαταστάσεις, αναδόχου, σίτισης, Πανεπιστημίου Κρήτης, φοιτητές Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του αναδόχου σίτισης του Πανεπιστημίου Κρήτης από φοιτητές

Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του αναδόχου σίτισης του Πανεπιστημίου Κρήτης από φοιτητές

Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων του αναδόχου σίτισης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο προχώρησαν νωρίς το μεσημέρι παρά την καταρρακτώδη βροχή φοιτητές του ιδρύματος.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!


Οι φοιτητές προχώρησαν σε αυτήν τους την ενέργεια μετά την απόφαση του υπεύθυνου σίτισης να μην ανοίξει σήμερα τα εστιατόρια του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί χθες κατάληψη των ταμείων του εστιατορίου από τους φοιτητές, στο πλαίσιο της συνολικής κατάληψης του πανεπιστημίου, και οι φοιτητές είχαν επιτρέψει σε όλους τους συναδέλφους τους να σιτιστούν ελεύθερα, ανεξάρτητα αν ήταν στις λίστες των δικαιούχων ή όχι.

Σύμφωνα με το goodnet, η σημερινή απόφαση του αναδόχου ενόχλησε τους φοιτητές που μετέβησαν στο κεντρικό κτήριο, όπου λίγο αργότερα εμφανίστηκε και μία κλούβα της Αστυνομίας με διμοιρία. Οι φοιτητές στις δηλώσεις τους εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο μέχρι ο υπεύθυνος της σίτισης ανοίξει και πάλι το εστιατόριο, ενώ ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο να φροντίσουν για την δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών.

Να θυμίσουμε ότι η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου για τη σίτιση παραμένει σταθερή, με αποτέλεσμα λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ, να έχουν μειωθεί οι φοιτητές που τελικά σιτίζονται δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr