Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης "χακάρουν"... για καλό σκοπό και διακρίνονται διεθνώς!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σχολίασε το άρθρο

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης "χακάρουν"... για καλό σκοπό και διακρίνονται διεθνώς!

Διακρίσεις Φοιτητών: Σημαντικές διακρίσεις για φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιβεβαιώνοντας ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να σταθούν επάξια στον διεθνή ακαδημαϊκό και τεχνολογικό χάρτη, παράγοντας επιστήμονες ικανούς να διακριθούν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό της κυβερνοασφάλειας και του προγραμματισμού.

Ηθικοί χάκερ στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Hackerone Ambassador World Cup”

Οι τεταρτοετείς φοιτητές Θεολόγος Κοκκινέλλης, από τη Λέσβο, και Εμμανουήλ Πατρωνάκης, από το Ηράκλειο, μέλη της ομάδας Δαίδαλος (0xdeada1u5), διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειαςHackerone Ambassador World Cup”, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η εθνική ομάδα αποτελούνταν από 12 άτομα, εκ των οποίων δύο φοιτητές προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ανάμεσα σε 40 χώρες από όλο τον κόσμο, η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί στις 4 κορυφαίες χώρες του διαγωνισμού και θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο στον τελικό που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ντουμπάι.

Ο διαγωνισμός αφορά το πεδίο του Bug Bounty, όπου οι συμμετέχοντες εντοπίζουν και αναφέρουν κρίσιμα κενά ασφαλείας σε πραγματικές διαδικτυακές εφαρμογές και συστήματα, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Όπως εξηγεί στο "cretalive" ο Εμμανουήλ Πατρωνάκης, οι ηθικοί χάκερ είναι επαγγελματίες ασφαλείας που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να εντοπίζουν ευπάθειες και να προστατεύουν τις εταιρείες από κακόβουλες επιθέσεις. Ο ίδιος δηλώνει ευγνώμων και υπερήφανος για τις διακρίσεις του και τη συμβολή του στη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ επισημαίνει πως πρόκειται για πάθος και όχι απλώς επάγγελμα.

Πρωτιά και στον διαγωνισμό προγραμματισμού GRCPC

Παράλληλα, άλλη μια σπουδαία διάκριση κατέγραψαν φοιτητές του ίδιου Τμήματος στον Πανελλήνιο Διαπανεπιστημιακό Διαγωνισμό Προγραμματισμού (GRCPC), όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Η διακεκριμένη ομάδα αποτελείται από τους:

  • Νικόλαο Αρβανιτάκη, υπότροφο "Στέλιος Ορφανουδάκης" του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ,
  • Εμμανουήλ Πατρωνάκη, προπτυχιακό υπότροφο του ΙΠ-ΙΤΕ,
  • Ευάγγελο Νικηφόρο.

Οι φοιτητές εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διεθνή φάση του διαγωνισμού στη Ρουμανία, με τη στήριξη του Τμήματος και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από το Ίδρυμα ICPC, αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό προγραμματισμού για φοιτητές και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την ομαδική εργασία και την καινοτομία στην ανάπτυξη λογισμικού. Από την πρώτη του διοργάνωση το 1970 στις ΗΠΑ, εξελίχθηκε σε παγκόσμιο θεσμό με συμμετοχές από κορυφαία πανεπιστήμια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Προσθήκη σχολίου...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.