Υποτροφίες 2015-2016 σε φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Επιτροπή Ερευνών αποφάσισε να απονείμει, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, μεταπτυχιακές υποτροφίες 2015 ύψους 6.000,00 €, για καθένα από τα Ακαδημαϊκά Τμήματα των Σχολών του Ρεθύμνου.

Το ποσό υποτροφίας κάθε τμήματος δύναται να χορηγηθεί σε μέχρι 3 φοιτητές και μέχρι του ανώτατου ποσού των 450€/μήνα για υποψήφιους διδάκτορες και των 300€/μήνα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Προϋποθέσεις- διευκρινίσεις για κατάθεση υποψηφιοτήτων είναι:

(α) Υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν τόσο μεταπτυχιακοί φοιτητές όσο και υποψήφιοι διδάκτορες. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να έχουν διανύσει χρόνο μικρότερο των τριών ετών από την έγκριση εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής.

(β) Οι υποψήφιοι να μην κατέχουν έμμισθη θέση στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα και να μην ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

(γ) Στις περιπτώσεις που το ποσό της προβλεπόμενης υποτροφίας από τον ΕΛΚΕ είναι πάνω από 6.000,00 ευρώ ετησίως, αποκλείονται οι υποψήφιοι που τα έσοδά τους από άλλες πηγές του ΕΛΚΕ υπερβαίνουν σε ετήσια βάση το 100% της παρούσας υποτροφίας.

(δ) Να μην λαμβάνουν άλλη υποτροφία με την ιδιότητα μεταπτυχιακών φοιτητών ή υποψηφίων διδακτόρων.

Κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων είναι:

(α) Η βαθμολογία του πτυχίου.

(β) Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και αντίστοιχες βαθμολογίες.

(γ) Η σειρά εισαγωγής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

(δ) O αριθμός και η ποιότητα (συντελεστής απήχησης για την περίπτωση των Φυσικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας) των εργασιών που έχει συγγράψει, δημοσιεύσει ή/και ανακοινώσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ο υποψήφιος. Θα δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά του υποψηφίου ανάμεσα στους συγγραφείς των εργασιών, στον αριθμό των συγγραφέων στις εργασίες και στο είδος του συνεδρίου (τοπικό, πανελλήνιο, διεθνές).

(ε) Πρόσφατες ακαδημαϊκές επιδόσεις (π.χ. βραβεία και τιμητικές διακρίσεις).

(ζ) Το συνολικό επιστημονικό έργο.

(η) Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό έργο του Τμήματος θα συνεκτιμάται ανάλογα.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Μαΐου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Νεκταρία Γαλεράκη στο τηλέφωνο 28310-77957 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr