Φοιτητές Πανεπιστημίου Κρήτης: Δεν θα πεινάσουμε για το χρέος σας

Ένας μήνας μετά την εναλλαγή κυβέρνησης και βασικά προβλήματα, που απασχολούν την πλειονότητα της κοινωνίας, παραμένουν άλυτα! 

Αυτή είναι η εικόνα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μηνά, που ξεκίνησε η καθιερωμένη διαδικασία της ενεργοποίησης των καρτών σίτισης για το εαρινό εξάμηνο, σημαντικός αριθμός φοιτητών έχασαν το δικαίωμά τους στην καθημερινή τους πρόσβαση στη λέσχη δωρεάν. Αποκλείστηκαν μάλιστα φοιτητές με πολύ χαμηλό εισόδημα, χωρίς να τους έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα, τα τελευταία δύο εξάμηνα ολοένα και περισσότεροι φοιτητές ενεργοποιούν της κάρτες σίτισής τους, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων στα περισσότερα τμήματα του πανεπιστημίου είναι αντίστοιχο με τον προϋπολογισμό για τη μέριμνα. 


Αυτά τα προβλήματα γνωστοποιήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και η απάντηση: 

Όπως φαίνεται και στα υπογραμμισμένα σημεία, η δέσμευση μας από το χρέος και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας αφήνει περιθώριο για να καλυφτούν στοιχειώδεις φοιτητικές ανάγκες. Η υπακοή σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι μια συνειδητή επιλογή αυτήν τη στιγμή, που μέσα στα στενά όρια που θέτει δεν μας επιτρέπει να καλύπτουμε ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες.Φοιτητές Πανεπιστημίου Κρήτης: Δεν θα πεινάσουμε για το χρέος σας

Με λίγα λόγια, στο όνομα της επιτυχίας ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού η κυβέρνηση επιλέγει να μείνουν χωρίς δωρεάν σίτιση πολλοί φοιτητές του πανεπιστημίου.

Για να μπορέσει δηλαδή να αποπληρώνει ένα χρέος, που κανένας από εμάς δεν το δημιούργησε. διαλέγει να θυσιάσει τις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή μας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ, Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ. 

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9/3 στην Πρυτανεία στις 11.30 και γενικές συνελεύσεις τμημάτων όλη την εβδομάδα.

Συνέλευση Κοινωνιολογίας: Τρίτη 10/3 στις 14.30

Συνέλευση Φιλοσοφικής: Τετάρτη 11/3 στις 14.30

Συνέλευση Ψυχολογίας: Πέμπτη 12/3 στις 14.30

Συνέλευση Πολιτικού: Παρασκευή 13/3 στις 14.30

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr