Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Λένε συνεχώς ψέματα - Αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Παντελής ήταν η αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κρήτης την τελευταία τετραετία»

Με μεγάλη έκπληξη είδα σε  διάφορα ενημερωτικά sites και σε έγκριτες ημερήσιες εφημερίδες τις εκκρεμότητες  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ίδρυση νέων Τμημάτων στα Α.Ε.Ι. της Χώρας, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε το αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση της Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 384/8.3.2018  απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, και να επισημάνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει τύχει ουσιαστικής απαντήσεως, ούτε βέβαια έχει καταγραφεί η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την ίδρυσή του.

Αντ’ αυτού όπως είναι γνωστό ιδρύθηκαν και θα λειτουργήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2019-2020) σε υφιστάμενα και σε νέα Α.Ε.Ι. της Χώρας, δεκάδες νέα Τμήματα. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε αναφορά για ίδρυση νέων τμημάτων που «έμειναν στο ράφι» και για τα «σχέδια που δεν πρόλαβαν να νομοθετηθούν» λόγω της προκήρυξης των εκλογών, εκθέτει για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και επιβεβαιώνει την αντιμετώπιση που επεφύλαξαν οι επικεφαλής του στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα τελευταία χρόνια. 


Θέλω να υπογραμμίσω με έμφαση ότι παντελής-ΕΥΤΥΧΩΣ-ήταν η αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κρήτης την τελευταία τετραετία.

Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr