Πανεπιστήμιο Κρήτης: Βιώσιμη καλλιέργεια & τροφή - το κοινό μας μέλλον!

Βιώσιμη καλλιέργεια & τροφή - το κοινό μας μέλλον!: Εκδήλωση της Πρεσβείας της Σουηδίας στο Ηράκλειο, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης 

Ημερίδα με θέμα ”Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον” διοργανώνει η Πρεσβεία της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη στήριξη του Προξενείου της Σουηδίας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ώρα 14.00-18.00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πρεσβείας της Σουηδίας για ενίσχυση και ενεργό συμβολή στον διάλογο για τη Βιωσιμότητα, την παρουσίαση καλών πρακτικών και την ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, ειδικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα. 

Έχοντας ως αφετηρία τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και την ‘Agenda 2030’, η Πρεσβεία της Σουηδίας δηλώνει το παρόν στην ελληνική Περιφέρεια, θέλοντας να δώσει φωνή σε αυτούς που εφαρμόζουν τις Αρχές της Βιωσιμότητας στην πράξη και την εντάσσουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Η Κρήτη, είναι μία περιοχή πρωτοπόρος στις δράσεις Βιωσιμότητας και μπορεί να αποτελέσει ‘καλό παράδειγμα’, περιοχή πιλότο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. 

Παράλληλα, μέσω της καινοτόμας και εξωστρεφούς πρωτοβουλίας ‘’Pop - up Embassy’’, η Πρεσβεία της Σουηδίας θα λειτουργήσει για μία ημέρα στο Ηράκλειο! Συγκεκριμένα, η Πρέσβης της Σουηδίας, κα. Charlotte Sammelin, μαζί με το προσωπικό της Πρεσβείας θα παραμείνουν από τις 11.00 έως τις 18.00 στον χώρο του Επιμελητηρίου, στη διάθεση του κοινού, για να ενημερώσουν για τη Σουηδία και απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις.

Κατά την ημερίδα θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση από και προς τα ελληνικά.
 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 Sustainable agriculture & food
- our common future! 

 14:00 Welcome Speech by the Ambassador of Sweden Charlotte Sammelin.

                     Opening remarks by Professor Ioannis Karakassis, Vice Rector of Academic Affairs

14:15 Professor Electra Gizeli, Dept. of Biology, University of Crete
Novel micro-nano-bio systems for plant-pathogens detection in the field 

14:30 Associate Professor Panagiotis Moschou, Dept. of Biology, University of Crete
Towards transgene-free solutions in crop improvements 

14:45 Professor Ioannis Karakassis, Vice-Rector of Academic Affairs
Aquaculture, Environment and the blue bioeconomy

15:00 Professor Thrassyvoulos Manios, Vice Rector of Finance Planning & Development. Hellenic Mediteranean University Agrofood Research in Crete: Four Institutes Four Focal Points

15:15 Dr. Torun Hammar, SLU – Swedish University of Agricultural Sciences
Environmental impact assessment of agricultural systems

15:30 BREAK

15:45 Associate Professor Kriton Kalantidis, Dept. of Biology, University of Crete
The multiple challenges of 21 century plant production and the focus on the prevention and plant defence

   16: 00             Dr Georgios Koubouris, Assistant Researcher, Laboratory of Olive cultivation, Hellenic Agricultural Organization DEMETER (ex. NAGREF), Institute of Olive Tree, Subtropical Plants and Viticulture (IOSV), "Olive orchard management for climate change mitigation and adaptation, best practices and practical applications" 

  16:15 Dr Andreas Doulis, Laboratory of Plant Biotechnology & Genomic Resources, Hellenic Agricultural Organization DEMETER (ex. NAGREF), Institute of Olive Tree, Subtropical Plants and Viticulture (IOSV), Department of Viticulture, Vegetables and Floriculture , "Genetic material collections and phenotypic characterization as prerequisites for plant breeding in the -omics era."

  16:30 Vasilis Protonotarios Phd Outreach & Networking Manager, NEUROPUBLIC SA
Smart Farming and sustainability of the agrifood.

  16:45 Hydrousa project, Impact Hub Athens 

  17:00 Local Start-Up TBC

  17: 15                Sotiris Di. Bampagiouris, Senior partner in Sustainability at METAXA HOSPITALITY GROUP | CEO at LOCAL FOOD EXPERTS, “Sustainable hospitality today in METAXA HOSPITALITY GROUP”

  17:30               Katerina Moraitaki, Communications & Marketing Officer WE DO LOCAL,
                             Presentation of the We do local Hospitality Brand

Wednesday 19th of June

Heraklion Chamber of Commerce and Industry

  Koroneou 9, Iraklio 712 02 room Kastellaki

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr