Όχι ένα, αλλά δύο πανεπιστημιακά Τμήματα – σε Κρήτη και Ρόδο- αναμένεται να δημιουργηθουν, αποκλειστικα για αλλοδαπούς φοιτητές, με δίδακτρα και με τη διδασκαλία των μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα.

“Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τη διαμόρφωση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα και προετοιμάζουμε την ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού στη Ρόδο και την Κρήτη, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές, με δίδακτρα και με τη διδασκαλία των μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα”, είχε επισημάνει πριν μερικές μέρες ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, όταν και προανήγγειλε δέκα μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια προαναγγελία για την οποία δεν έχει ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πέρα από τα όσα είχαν λεχθεί σε συνάντηση που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο ανάμεσα στους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και των Υπουργών Παιδείας και Τουρισμού.

Χωρίς να έχει υπάρξει άλλη ενημέρωση, ο κ. Λοβέρδος – όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από την εξαγγελία του- προχωράει στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής αλλαγής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο αντίστοιχο του Αιγαίου.

Βέβαια η κίνηση αυτή δεν είναι αρνητικη σε καμία περίπτωση. Αντίθετα μπορεί να αποτελεί ένα θετικό μήνυμα που να φανερώνει τη διάθεση των δύο Υπουργείων να στηρίξουν έμπρακτα τα Πανεπιστήμια που αγωνίζονται – εν μέσω κρίσης και περικοπών των κονδυλίων- να επιβιώσουν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr