Πολλαπλές δράσεις προγραμματίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Πολλαπλές δράσεις προγραμματίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Πολύμορφο πρόγραμμα δραστηριότητας για το μήνα Μάρτη αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών επιστήμης Υπολογιστών με πρωτοβουλίες που αφορούν όλες τις πλευρές της ζωής των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αρχικά αποφασίστηκε να οργανωθεί καμπάνια διεκδίκησης για το ζήτημα της μεταφοράς των φοιτητών απο και προς το πανεπιστήμιο. Ο σύλλογος καλεί όλους τους συλλόγους τους Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο να συμμετέχουν και αυτοί. Η καμπάνια περιλαμβάνει συλλογή υπογραφών, κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Τετάρτη 20/3 στη 13:00 και κινητοποίηση στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου (Πλ. Δασκαλογιάννη) την Παρασκευή 22/3 στη 13:00.
Τα αιτήματα είναι τα εξής:


- Να αυξηθούν τα δεομολόγια τις πρωινές ώρες προς το πανεπιστήμιο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός ιδιαίτερα τις ώρες 8.30-15.00

- Μείση του κόστους της κάρτας μεταφοράς στα 20 ευρώ για όλους τους φοιτητές.

- Αύξηση των δωρεάν καρτών μεταφοράς.

- Εξασφάλιση κάλυψης με γραμμή για πανεπιστήμιο σε όλες τις περιοχές της πόλης. 

- Μείωση του εισιτηρίου ανεξαρτήτως ζώνης μεταφοράς.  

Παράλληλα το ΔΣ αποφάσησε την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα "Μετά το πτυχίο τι;" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μάρτη σε αίθουσα της σχολής, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς φοιτητές για την εργασιακή τους προοπτική. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εργαζόμενοι στο κλάδο και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος.

Τέλος ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία για την πρόσφατη επισύναψη συμφωνίας του ιδρύματος και της σχολής που αφορά την δυνατότητα πρακτικής άσκησης που προσφέρεται από το ΝΑΤΟ. Στα πλαίσια αυτού ο σύλλογος οργανώνει συναυλία με σύνθημα "Καμία συνεργασία του πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ. Να ακυρωθεί τώρα η συγκεκριμένη συμφωνία για την πρακτική άσκηση" την Τετάρτη 27 Μάρτη στο αίθριο μπροστά απο το κυλικείο του Φυσικού, οπου καλεί ειδικά μουσικά συγκροτήματα και ομάδες του πανεπιστημίου να πάρουν μέρος.

Τέλος ο σύλλογος καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν, μαζικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr