Ανακοινώθηκε επίσημα το 3ο θερινό Πανεπιστήμιο στην Άνδρο με θέμα τη λογοκρισία

Ανακοινώθηκε επίσημα το 3ο θερινό Πανεπιστήμιο στην Άνδρο με θέμα τη λογοκρισία

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του τόμου με τις εισηγήσεις των προηγούμενων Θ.Π. που κυκλοφορεί από τις εκδ. Gutenberg. Η επίσημη ανακοίνωση του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και MME» που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα.

Το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο Γαύριο της Άνδρου, από 9 έως 1 6 Ιουλίου, με θέμα: «Η λογοκρισία απέναντι στον λόγο και την κρίση. Τα όρια του επιτρεπτού λόγου». Ειδικότερα, η ακαδημαϊκή δράση οργανώνεται από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Π.Τ.Ν. και θα καλύψει τις θεματικές: 


  • Η λογοκρισία στον δημόσιο λόγο. Ιστορική αναδρομή και επίκαιρες προσεγγίσεις.
  • Λογοκρισία και δημοσιογραφικός λόγος. Πολιτική λογοκρισία και επικοινωνία. Εξουσία και μηχανισμοί λογοκρισίας και επιβολής.
  • Γλωσσική λογοκρισία και γλωσσικός σχεδιασμός. Η λογοκρισία στη μουσική, στο θέατρο, στη γελοιογραφία, στην ερωτική λογοτεχνία. Κριτικός γραμματισμός και Κριτική Ανάλυση Λόγου. Η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης από την παιδική ηλικία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr