Η 18χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε για την καρδιοπάθειά της και "λύγισε" το διαδίκτυο

Η Νεκταρία είναι 18 ετών, ζει στα Γιάννενα και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Την περασμένη Κυριακή, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, της "γιορτής των ερωτευμένων", η Νεκταρία όπως γράφει το newsit‎, αποφάσισε να στείλει το δικό της μήνυμα αγάπης. Αγάπης προς όλους και κυρίως προς εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, όπως και η ίδια.

Ανέβασε στη σελίδα της στο facebook ένα μήνυμα σχεδόν 10 λεπτών. Ήθελε να στείλει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενούς Καρδιοπάθειας, που ήταν επίσης την περασμένη Κυριακή.

Η Νεκταρία ανέβασε το video με την παράκληση "να πάει μακριά". Και το κατάφερε: από την ώρα που το ανέβασε την περασμένη Κυριακή 443 likes και 5.420 shares!

Μιλά για τις τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς στις οποίες έχει υποβληθεί στην Αμερική. Μιλά για τον πόνο που έχει συναντήσει όταν επισκέφτηκε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν άλλα παιδιά. Δείχνει τα σημάδια από τις εγχειρίσεις της.

Με χιούμορ και δύναμη ψυχής στέλνει το δικό της μήνυμα ζωής και ελπίδας. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναπάει στις ΗΠΑ αλλά ακόμη δεν ξέρει πότε θα γίνει το νέο χειρουργείο στο οποίο πρέπει να υποβληθεί. Ζητά απ’ όσους πάσχουν από την ίδια ασθένεια με εκείνη, να μιλούν με τον εαυτό τους αλλά δίνει συμβουλές και στους φίλους της να μην την... τρομάζουν και πάλι βρίσκει την ευκαιρία να κάνει χιούμορ.

«Δεν αξίζει να χαραμίζουμε τις στιγμές μας για βλακείες. Ζήστε την κάθε μέρα σας όσο καλύτερα γίνεται, μην αγχώνεστε και μη στενοχωριέστε για πράγματα που δεν αξίζουν» λέει και συμβουλεύει όσους έχουν την ίδια πάθηση με εκείνη να είναι περήφανοι, να μην νιώθουν άβολα και να είναι άνετοι. «Να μιλάτε και ζείτε με αυτό» λέει.

Και στέλνει ακόμη ένα πιο σημαντικό μήνυμα καθώς περιγράφει πως κάποτε της είπε κάποιος πως "το σημάδι σου δεν φαίνεται ωραίο, δεν θέλουμε να το βλέπουμε". «Οποιοσδήποτε προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα, αυτός έχει την άρρωστη καρδιά. Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Μια άρρωστη καρδιά δεν είναι αυτή που έχει ασθενήσει ή έχει πάρει φάρμακα. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της».

«Όσοι με ακούτε και θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτή τη μάχη κατά των Συγγενών Καρδιοπαθειών υπάρχει ο Σύλλογος Η Καρδιά του Παιδιού στην Αθήνα. Θα σας παρακαλούσα να στείλουμε αυτό το μήνυμα μακριά», λέει και κλείνει τη συγκλονιστική της εξομολόγηση με δυο λέξεις τόσο υπέροχες όσο και η ίδια: δύναμη και αγάπη.

Ανεβάζοντας το video της, η Νεκταρία το συνόδευσε με το εξής μήνυμα: Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους και φυσικά σε όλους εμάς τους καρδιοπαθείς. Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να μιλήσω για μένα προσωπικά και να σκορπίσω λίγη δύναμη κι αγάπη! Βοηθήστε το να πάει μακρυά διότι, δυστυχώς, δεν το ξέρει πολύς κόσμος ότι σήμερα είναι η Π.Η.Σ.Κ. ! #Αγάπη_μονο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr