Κατάταξη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αξιολόγηση, Πανεπιστημίου Leiden

Κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Leiden

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην εκατοστή ενενηκοστή όγδοη θέση (198) μεταξύ Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και στη 2η θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ύστερα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση στηρίζεται σε στοιχεία των δημοσιεύσεων του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science». Αξίζει να σημειωθεί, ενδεικτικά,  ότι, σε επίπεδο Τμημάτων, τα Τμήματα Μαθηματικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής κατατάσσονται στην 1η θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η αξιολόγηση Leiden 2015 εκτιμά την επιστημονική απόδοση 750 μεγάλων πανεπιστημίων απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία με πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες, η αξιολόγηση έχει σκοπό να παρέχει έγκυρες εκτιμήσεις για την επιστημονική απήχηση των Πανεπιστημίων διεθνώς.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει θερμά όλους τους καθηγητές, λέκτορες, ερευνητές, διδάκτορες  και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και το συνολικό προσωπικό του Ιδρύματος, γιατί σε περίοδο κρίσης οι ερευνητικές επιδόσεις του παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξακολουθεί να ξεχωρίζει και να διακρίνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, ζητάμε και επιδιώκουμε τη διαρκή υποστήριξη της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων.

Ανάλογα επιτεύγματα οφείλονται μόνο σε μια κοινή και συλλογική προσπάθεια που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αρχείο κατάταξης: http://www.leidenranking.com/ranking/2015

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr