Κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου ενάντια στις απειλές για εξώσεις [φωτό] Κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου ενάντια στις απειλές για εξώσεις [φωτό]

Κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου ενάντια στις απειλές για εξώσεις

Κινητοποίηση στην εφορεία των εστιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/6 με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εστιακών Δουρούτης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και σωματεία του νομού Ιωαννίνων, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου με απόφαση από τον Σύλλογο Χημικού και Νηπιαγωγών.


Εδώ και καιρό οι Πρυτανικές αρχές απειλούν εστιακούς φοιτητές ότι θα τους διώξουν από τα σπίτια τους γιατί δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι των 45€. Μπροστά στην δυναμική κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών, Σωματείων και Συλλόγων, οι Πρυτανικές αρχές τα μάζεψαν και δεσμεύτηκαν ότι κανένας φοιτητής δεν θα διωχθεί από την εστία του το καλοκαίρι.

Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι ήταν μία πρώτη απάντηση των φοιτητών ενάντια στην τρομοκρατία που εξαπολύουν και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει εδώ και δεν θα αφήσει κανέναν φοιτητή χωρίς εστία.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Να μην παραδώσει κανένας το δωμάτιο του για το καλοκαίρι!
  • Να καταργηθεί τώρα το απαράδεκτο χαράτσι-ενοίκιο των 45€!
  • Δημόσιες και δωρεάν εστίες για όλους!
  • Να ανεγερθούν τώρα νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες με ευθύνη του κράτους!
  • Όλοι στον αγώνα να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Δανειστών!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr