Φοιτητές ζητούν να βρεθεί λύση στα γεμάτα λεωφορεία προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές ζητούν να βρεθεί λύση στα γεμάτα λεωφορεία προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Τι καταγγέλλει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα» σχετικά με τα γεμάτα λεωφορεία προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

«Υπάρχει εδώ και είκοσι μέρες αυτή η κατάσταση με τα γεμάτα λεωφορεία. Έγιναν παράπονα στον πρύτανη, ο οποίος με την σειρά του έκανε έκκληση για αύξηση των δρομολογίων μέσω ανακοίνωσης του πανεπιστημίου. Οι υπεύθυνοι των αστικών όμως αδιαφορούν και επιμένουν να γεμίζουν ασφυκτικά τα λεωφορεία».


Ο φοιτητής επισημαίνει:«Μάλιστα, αν βρεθούν ταυτόχρονα δύο λεωφορεία με κατεύθυνση τον ίδιο προορισμό, οι ελεγκτές εμποδίζουν τον κόσμο να ανέβει και στα δύο, ώστε να γεμίσει εντελώς το πρώτο. Μόλις γεμίσει το λεωφορείο τότε μόνο ανοίγει τις πόρτες το δεύτερο που περιμένει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μια μέρα εγκλωβίστηκε μέχρι και ο ελεγκτής που ήθελε να κατέβει στην επόμενη στάση, αφού ήταν μακριά από την πόρτα και δεν υπήρχε χώρος για να βγει».

Καταλήγει λέγοντας: «Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η έλλειψη συντήρησης στα λεωφορεία τα τελευταία 2 χρόνια. Τα διπλά λεωφορεία που ήταν ακινητοποιημένα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν βγει στους δρόμους ακόμα και με λάστιχα 15+ χρονών. Είναι τρομερά επικίνδυνο και ανεύθυνο».   

Οι παρακάτω εικόνες είναι σημερινές και συγκεκριμένα από το δρομολόγιο των 8 και 20 της γραμμής 16 (δικαστικό - πανεπιστήμιο).

Ένα υπαρκτό πρόβλημα είναι ο συνωστισμός στα λεωφορεία, ειδικά τις πρωινές ώρες δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο, όπως τόνισε ο κ. Αλμπάνης, το έχει συζητήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ ζητώντας περισσότερα λεωφορεία από τις εννέα μέχρι τις έντεκα το πρωί.

«Υπάρχουν ώρες όπου όντως τα λεωφορεία έρχονται άδεια, όμως υπάρχουν και ώρες που είναι ασφυκτικά γεμάτα. Έχουμε ζητήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ να παρακολουθεί την κατάσταση γιατί οι στοιβαγμένοι φοιτητές μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα σχετικά με την πανδημία» κατέληξε ο κ. Αλμπάνης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr