Ξεκινούν και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα εξ αποστάσεως μαθήματα!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταύρος Δ. Νικολόπουλος ενημερώνει τους φοιτητές ότι:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεκτιμώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την επιδημία Covid-19, εκκινεί τη μετάπτωση των εκπαιδευτικών λειτουργιών σε μορφές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Πρυτανική Πράξη, Άρθρο 13).

Όπως γνωρίζετε, το Πανεπιστήμιο έχει προμηθευτεί από τις αρχές του χρόνου το πρόγραμμα Microsoft Office 365 και το έχει διαθέσει σε όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του. Το Office 365 διαθέτει την πλατφόρμα Microsoft Teams και, μέσω αυτής, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε εξ’ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιδρύματός μας.

Έχει συνταχθεί Εγχειρίδιο με Οδηγίες Εγκατάστασης της πλατφόρμας καθώς και με Οδηγίες Χρήσης: α) για διδάσκοντες και β) για φοιτητές, το οποίο έχει αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (βλέπε σύνδεσμο στο τέλος της ανακοίνωσης). 

Οι διδάσκοντες παρακαλούνται να ενημερώσουν τους φοιτητές τους για την έναρξη των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων και να αποστείλουν τους σχετικούς Οδηγούς Εγκατάστασης και Χρήσης της πλατφόρμας.

Ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση και χρήση του Microsoft Teams μπορείτε να τις απευθύνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ή στη διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Δικτύων).

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  1. Πριν την έναρξη ενός μαθήματος, ο διδάσκων θα πρέπει να έχει ενημερώσει όλους τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο εξ’ αποστάσεως μάθημά του, για το μείζων θέμα της προστασίας των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Προς τούτο, προτείνεται να κοινοποιείται στους συμμετέχοντες φοιτητές το κείμενο «Αποδοχής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας» του επισυναπτόμενου docx αρχείου.
  2. Προκειμένου να μην επηρεαστούν οι περιορισμοί του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων, όπως για παράδειγμα ο συνολικός ημερήσιος φόρτος παρακολούθησης ενός φοιτητή, καθώς και η αποφυγή παράλληλης διεξαγωγής διαλέξεων για μαθήματα του ίδιου έτους, είναι πολύ σημαντικό οι διδάσκοντες να πραγματοποιούν τα εξ΄ αποστάσεως μαθήματά τους την ίδια ημέρα και ώρα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Τμήματός τους.
  3. Καλό θα είναι, για ευνόητους λόγους, να χρησιμοποιούμε όλοι την κοινή πλατφόρμα Microsoft Teams. Ωστόσο, έχοντας ως μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου μας, οι συνάδελφοι που είναι ήδη εξοικειωμένοι με κάποια άλλη πλατφόρμα (Cisco Webex Meeting, Zoom, ΒΒΒ, Skype for Business, κλπ) μπορούν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν.

Η εφαρμογή της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης σε τέτοια κλίμακα, είναι πρωτόγνωρη για το Πανεπιστήμιό μας. Η Πρυτανική Αρχή θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα για την καλύτερη προσαρμογή στα νέα δεδομένα και για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

Εγχειρίδιο Οδηγιών Λήψης και Εγκατάστασης του Office 365

Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργείας Microsoft Teams

Αποδοχή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr