ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Νισάφι πιά!. Όσο πιο κόσμια να σχολιάσεις αυτό που συνέβη χθές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Θόλο του Πανεπιστημίου. Οι τραμπουκισμοί, βανδαλισμοί δίνουν και παίρνουν και κανένας δεν βλέπει τίποτα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Το Πανεπιστήμιο ή ΑΕΙ είναι ο χώρος που κατοχυρώνεται η ακαδημαική ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών. (ακριβής ορισμός από βικιπαίδεια). Εσείς βρε παιδιά την ελευθερία αυτή πως την είδατε. Ελευθερία να σπάσετε, να κάψετε, να γκρεμίσετε έτσι γιατί σας κάπνισε. Κάποια παιδιά ξέρετε, την Δευτέρα θα πάνε να μάθουν πέντε πράγματα να κάνουν αυτόν το κόσμο καλύτερο και για σένα ακόμη που τα ρήμαξες εχθές το βράδυ, που πήρες το σπρέι και "ζωγράφισες" που τα διέλυσες έτσι...

Εσύ που πήρες την κόλλα και έκανες τις κολόνες και τους τοίχους ταπετσαρία με τις αφίσες των διαφόρων κομμάτων για να πεις κάτι. Και κανείς δεν είδε τίποτα... Αλλά φτάνει! Εγώ μπορεί να μην σπούδασα εκεί, αυτό όμως εκεί το Πανεπιστήμιο είναι και δικό μου και των άλλων πολιτών. Είναι η υπερηφάνεια μου, είναι ο πολιτισμός, είναι αν θές κι έτσι το κόσμημα στην πόλη μου.

Αύριο και μεθαύριο εγώ θα το πληρώσω και ο πατέρας σου κι ο παππούς σου. Ναι αυτοί θα το πληρώσουμε που παίρνουμε 400 Ευρώ, τα μισά σε σένα και τα υπόλοιπα να διορθώσουμε αυτούς τους "ναούς" γνώσης και έρευνας που μας χρειάζονται να προχωράμε μπροστά να μην έχουμε ανάγκη άλλους να μην πέσουμε σε παρακμή (κι άλλο) και να μην φύγουν κάποιων τα παιδιά έξω γιατί εδώ δεν μπορούν να μάθουν.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν αντέχουν το σπρέι, δεν μπορούν να κάθονται σε σπασμένα έδρανα, δεν μπορούν να βλέπουν σ' αυτούς τους τοίχους το ντεκόρ που διάλεξες εσύ για να βγάλεις τ' απωθημένα σου και ανατριχιάζουν με τις ακρίδες. Και για άλλα πολλά που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό από την λύπη που νιώθω και τον θυμό από αυτά που είδα σ' αυτό το Πανεπιστήμιο που τόσα παιδιά πριν από εσάς εδώ μέσα κοπίασαν, δούλεψαν, έβαλαν προσωπική ζωή στην άκρη για να διδαχθούν και να βγούν κορυφαίοι επιστήμονες για δικό μας όφελος και να είμαστε υπερήφανοι ότι Ελλάδα μόνο τέτοιους βγάζει. 

"...Πρέπει να θυμώσουμε και κυρίως οι πρυτάνεις, το προσωπικό, οι φοιτητές και μετά οι λοιποί πολίτες..."

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr