Κλέφτες 'ρήμαζαν' το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια φοιτητικού πάρτι

Οι φοιτητές έκαναν πάρτι στον Θόλο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο και την ίδια ώρα κάποιοι επιτήδειοι έκλεβαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικά, ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο του εργαστηρίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Το περιστατικό της κλοπής σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου, ωστόσο καταγγέλθηκε χθες το βράδυ προς τις πρυτανικές αρχές, κατά τη συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Να σημειωθεί ότι εκτός της συγκεκριμένης, έχουν γίνει και άλλες διαρρήξεις σε πολλά γραφεία στο νέο κτίριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής εκτίμησε ότι η κλοπή ήταν συνέπεια της ανεξέλεγκτης κατάστασης που δημιουργούν τα πάρτι στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και κυρίως στον Θόλο και εκτιμά ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποινική τους διάσταση, έχουν οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές συνέπειες.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ειδικότερα, η συνέλευση επισημαίνει την υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών όλων των φοιτητών του τμήματος, αλλά και την δυσκολία που προκαλείται στην πρόσβαση φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις σπουδές τους.

Η αρμόδια αντιπρύτανης Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννα Λαλιώτου, τόνισε πως το θέμα της κλοπής των υπολογιστών θα συζητηθεί στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου, ενώ το ζήτημα των φοιτητικών πάρτι απασχολεί έντονα τις πανεπιστημιακές αρχές. Ήδη, η πρυτανική αρχή σκέπτεται διάφορους τρόπους για να έχουν οι φοιτητές ένα δικό τους χώρο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που θέλουν.

Όλα τα φοιτητικά νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr