Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν, ντουμανιάζοντας,  δημοτικό συμβούλιο, ΕΙΚΟΝΕΣ Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν «ντουμανιάζοντας» το δημοτικό συμβούλιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

80 Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν «ντουμανιάζοντας» το δημοτικό συμβούλιο

Εναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκαν φοιτητές στα Τρίκαλα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Δεκάδες φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνοδευόμενοι από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γιάννη Κουτεντάκη, μπήκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο για φρόντισαν να δείξουν στα μέλη του τι συμβαίνει όταν δεν εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος νόμος.


Οι φοιτητές άρχισαν να ανάβουν τσιγάρα και να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση, αλλά και να προκληθεί ένταση με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους.

Οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος έγινε ήδη έφηβος (ψηφίστηκε το 2002), και όπως οι περισσότεροι έφηβοι, αντιδρά μη θέτοντας τον εαυτό του σε εφαρμογή στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους».

Το σχετικό φυλλάδιο που μοίρασαν ανέγραφε επίσης: «Στην Πόλη της Καινοτομίας: τα δέντρα ΠΑΡΑΝΟΜΑ κόβονται – το κάπνισμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ παραμένει …» και συνοδευόταν από την παρακάτω φωτογραφία: 

Οι φοιτητές σημειώνουν δε: «Η Σχολή μας προφέρει δωρεάν μαθήματα μικρής διάρκειας σε όσους Δημοτικούς Συμβούλους επιθυμούν να ενημερωθούν για αποτελεσματικές τακτικές αναβάθμισης περιβάλλοντος και εφαρμογής του νόμου περί καπνίσματος σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του για το ζήτημα, τόνισε ότι καλώς οι φοιτητές έκαναν τη διαμαρτυρία τους, παρά τη δυσλειτουργία που δημιούργησαν στη συνεδρίαση. Θα μπορούσαν, τόνισε, να αναμένουν λίγα λεπτά  και να την πραγματοποιήσουν αργότερα.

Επί του ζητήματος, τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων δεν είναι ο μόνος φορέας για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου για το κάπνισμα. Ζήτησε συστράτευση κι συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου, όπως είπε, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για μια πιο ανθρώπινη ζωή στην πόλη των Τρικάλων.

Τέλος υποστήριξε, ότι ο δήμος σκέφτεται να παράσχει κίνητρα σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr