Καθηγητές από 11 χώρες της Ευρώπης, θα διδάξουν σε 42 φοιτητές από 23 διαφορετικές χώρες

Καθηγητές από 11 χώρες της Ευρώπης θα διδάξουν σε 42 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που προέρχονται από 23 χώρες από όλο τον κόσμο, σε μία μοναδική συνύπαρξη εθνικοτήτων, στο πλαισιο του υψηλής ποιότητας εντατικού προγράμματος μαθημάτων του «European Master in Sport & Exercise Psychology», στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα  θα πραγματοποιηθεί, από 25-29 Ιανουαρίου 2016, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την πολυπολιτισμική διάσταση φοίτησης σε ένα μεταπτυχιακό διεθνούς κύρους, που προσφέρει τη δυνατότητα για κινητικότητα στο εξωτερικό και απόκτηση διπλού πτυχίου.

Στο Πρόγραμμα αυτό θα διδάξουν καθηγητές από 11 χώρες της Ευρώπης σε 42 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που προέρχονται από 23 χώρες από όλο τον κόσμο, 11 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 12 εκτός, και φοιτούν σε 8 Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Έτσι, φοιτητές από Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδά, Καναδά-Σερβία, Κένυα, Κολομβία, Κύπρο, Νησιά Φερόες, Νιγηρία, Ολλανδία, Παραγουάη, Σερβία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Φινλανδία, θα φιλοξενηθούν για λίγες μέρες στην πόλη των Τρικάλων σε μια μοναδική ευκαιρία συνύπαρξης τόσων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής ποιότητας εντατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαθημάτων, σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Παπαϊωάννου, που γίνεται πόλος έλξης διεθνών μεταπτυχιακών φοιτητών που στοχεύουν στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή καθηγητών από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης στο χώρο της Αθλητικής Ψυχολογίας, και συγκεκριμένα από πανεπιστήμια των χωρών Φινλανδία, Δανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Σουηδία, Γαλλία, Νορβηγία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία.

Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, συνεχίζει ο κ. Παπαϊωάννου, έχει οδηγήσει σε έρευνες και διεθνείς δημοσιεύσεις, σε συνεργασία με πολλά διεθνή πανεπιστήμια, έχουν αποφοιτήσει με μεταπτυχιακό δίπλωμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω από 20 διεθνείς φοιτητές, ενώ 5 απόφοιτοι των Τρικάλων κάνουν διδακτορικές σπουδές με υποτροφίες των πανεπιστημίων σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr